-
Napewno po zakupie auta trzeba wymienić rozrzad , olej itd więc powinienes być przygotowany na takie koszty . Skoro dajesz mocno gazu silnik wchodzi w obroty a auto mimo wszystko nie przyśpiesz to przyczyna tkwi w zużytej tarczy sprzegła a jesli ciśniesz gaz a silnik nie wchodzi w obroty i nie przyśpiesza wręcz zwalnia to przyczyną może być sonda
-
A mi lekko miska olejowa łzawi..w 2.4 jtd...Nic nie widac ale były plamy pod autem więc wlazłem wymyłem i...po jakimś czasie sączy sie minimalnie olej :(
Pozaklejałem drozszym klejem do misek olejowych i pomogło! Na trzy dni :(
Jak myslicie spawac? Trudno kupic uzywke a nówka conajmniej 850 zł.Duzo roboty ze zdjęciem michy? Coś trzeba jeszcze główniejszego odkręcac?
-
Rozrząd wymieniłem wraz z olejem i filtrem miesiąc temu a teraz kolejny raz. Mam jeszcze takie pytanie skąd świst z ślinika chodzi jakby miał turbo zamontowane a niema dziwne. poradź mentorze :) może jakaś uszczelka przy kolektorze???
-
Falują mi do tego obroty i chodzi jak diesel!!! wariator to by był!! help
-
Chodzi jak diesel - wariator do wymiany, a jak wariator to i rozrząd i olej
Falowanie obrotów - zabrudzona przepustnica/silnik krokowy
-
wielkie koszty mnie czekają ????
-
co sie stanie jeżeli wymienię wariator dopiero na wiosnę ???
-
no moze byc to droga zabawa....
-
jak liczyłem to wszystko co mam do zrobienia czyli : klocki, rozrząd, oleje, wariator, sprzęgło, tłumik, łożysko 1800zł bez robocizny ciekawe ile sobie policzy mechanik. mogę poczekać z wymianom tego wariatora czy pilnie sie za to wżąć?
-
Mniemam że dopiero co kupiłeś swoją alfę, więc pierwsze czynności po zakupie to wymiana rozrządu i oleju, więc przy okazji wariator bo to ta sama robota i koszty.