Jak ci się ten spaw ma od razu wysypać - no chyba że ten twój tłumik to tylko z nazwy a jest to kupa złomu - mam do sprzedania ewentualnie tłumik końcowy dwuletni od 1,9 16v .
Printable View
Jak ci się ten spaw ma od razu wysypać - no chyba że ten twój tłumik to tylko z nazwy a jest to kupa złomu - mam do sprzedania ewentualnie tłumik końcowy dwuletni od 1,9 16v .
co do tłumika to przepraszam że wcinam się w temat który mnie nie dotyczy ale omawialiśmy już wcześniej kwestie tłumika że one są robione pod wymiar i w ogole. Więc zakupod 1.9 nie jest rewelacyjnym pomysłem. Taka jest moja opinia.
A co do druciarstwa mi ono nie przeszkadza a jak mozna coś zmienić tanim kosztem to czemu nie. Rzeczami które są drozsze bede zajmował się w czasie zimy bo teraz pieniądze musze przeznaczac na inne cele.
Pozdrawiam
Cytat:
Jak ci się ten spaw ma od razu wysypać - no chyba że ten twój tłumik to tylko z nazwy a jest to kupa złomu
Dla twojej wiadomosci podczas spawania cienka scianka tlumika ulega przegrzaniu w wyniku czego staje sie bardzo podatna na korozje co gorsza wypaleniu ulega rowniez warstwa zabezpieczajaca (antykorozyjna ) Wlasnie dlatego spawanie tlumikow nie jest polecane gdyz po takim zabiegu warstwa blachy do okola spawu potrafi sie bardzo szybko wysypac
W przypadku tlumikow ma tu rowniez wplyw bardzo nie przyjazne srodowisko : woda sol bloto oraz zmiany temperatur
Poza tym z tego co wiem to tlumiki oryginalnie nie sa spawane tylko zgrzewane Ciekawe dlaczego ??
PS
Co do moich tlumiczkow ( jeszcze oryginaly ) to puki co ich stan okreslam jako bdb+ a przy tym uchwycie poprostu zgrzew odpadl od rury :shock: