-
wymieniona chłodnica , aj skończyłem walczyłem od 8rano... do prawie 16
ale będę miał jeszcze raz belka w dół bo kolanko popuszcza http://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/07/172.jpg to na dole co tak przekombinowane na jakies kolanko:( górny przewód normalnie sie nakłada i zaciska a tam wymyślać musieli jakieś kolanko - Gdzie owe dostać?
i muszę zamówić/dorwać mocowanie z górnego lewego roguhttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/07/172.jpg bo nie było i nawet nie widziałem ,ze lata jak....nie wiem co;
tak mi sie nasunęło bo jak rozbierałem to wszystko to jedna opaska na tym kolanku była tak o sobie wisiała zaznaczyłem na fotcce, ja jej nigdzie nie zakładałem
ale mzoe jakoś ja trzeba założyć i nie trzeba kupować nowego kolanka
-
Musisz kupić kolano/szybkozłączkę, ta opaska o której piszesz jest na stałem na końcu kolana osadzona, odpowiada za odpowiednie dociągnięcie kolana na oringu do stożka na króćcu chłodnicy, widać u ciebie ktoś zdemolował to połączeniu już.
-
eh musze mocowanie chłodnicy u góry jakoś sam zrobić bo jak dziś mi pokazał jaki koszt tych elementów w serwisie fiata to za głowę się złapałem,,,
grześ nie rozumiem co ma dokładnie zrobić opaska mam zacisnąć to kolanko co ma taka metalową objemkę opaska zaciskową ??
z czego czytałem i słyszałęm to bolączka po wymianie chłodnicy, z tym kolankiem dolnym
proszę u mnie tak cieknie
ale dziś tak pomyślałem ze założę na to opaskę zaciskową i w środek opaskę plastikową zaciskową,
dziwne to bo oryg. było tak jak an foto i nic nie ciekło, ale coś opatentujem:P jak nie da moja metoda rady,
-
Czy to nie jest tak że ta opaska o której mówisz że Ci wisiała na kolanku powinna być w środku tego metalowego pierścienia na końcu kolanka, bliżej chłodnicy, osadzona i powinna zapobiegać zsuwania kolanka z blokady na chłodnicy? Samo kolanko działa troche jak rura odpływowa od kibla, w środku jest uszczelka a kolanko wciska się w chłodnice dopóki się nie zablokuje na tym patencie. Możesz jeszcze zajżeć do środka kolanka czy wystają tam takie dwa metalowe wąsy po bokach, dzięki którym kolanko moim zdaniem blokuje się na chłodnicy, jeśli ich nie ma to na mój gust jest ono uszkodzone i musisz kombinować. Nie wiem czy samo kolanko da się dokupić w eperze nie mogłem tego znaleźć, ale nie szukałem za bardzo.