-
Kolego - zabieraj samochód z tego ASO czym prędzej. Póki co nie masz żadnej diagnozy. Nawet nie wiadomo, jakie masz sprężanie na poszczegolnych cylindrach, jak działają wtryskiwacze i układ zapłonowy, a oni już biorą się za rozkręcanie silnika.
Coś mi się wydaje, że jak się nie pośpieszysz to dostaniesz rachuneczek na jakieś 6-7 tys. zł. długości ok. 1/2 m.
-
dopiero jestem umowiony w poniedzialek na sprawdzenie samochodu masz racje bez analiz nie bede wiedzial co jest z samochodem bede pisal w poniedzialek co zrobili i jaki jest powod powiedzial ze wszystko w jdn dzien sprawdza wiec do poniedzialku
-
witam ponownie bylem w serwisie powiedzieli mi tak kompresja jest dobra i kompresja oleju tez jest dobra. nie wiedza co jest z silnikiem. dopiero po rozebraniu glowicy beda wiedziec czy cylindry sa do szlifu czy nie. jezeli bedzie ok moga wymienic pierscienie i uszczelniacze z materialem wyszlo 3200 duzo?? czyli pierscienie ,uszczelki ,robocizna wyszla 2200 jak u was w miastach kasuja ??
-
A co z układem zapłonowym i paliwowym - świece, wtryskiwacze, itd. - czy to było sprawdzane?
Jeśli ten przebieg jest prawdziwy to silnik powinien być dobry.
-
w poniedzialek doladnie mi powiedza bede pisal
-
jesli cisnienie sprezania jest dobre, cisnienie oleju tez, to silnika nie pozwól rozbierac!!
to musi byc cos innego, skład mieszanki,ukl. zapłonowy albo cos z wydechem.
pzd.
-
Tak mi powiedzieli ze cisnienie jest dobre i wszystko w porzadku ale cos mysle ze chca mnie naciagnac zaraz bede do nich dzwonil bo nie przedstawili mi pomiarow cicsnieniowych dzieki za podpowiedz
---------- Post dodany o godzinie 10:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:55 ----------
myslicie ze to moze byc cos z ukladem zaplonowym ??to by bral olej??
-
Wada układu zapłonowego lub wtryskiwaczy nie spowoduje zwiększonego zapotrzebowania na olej, ale może dymić na czarno, bo niespalone paliwo dopala się w wydechu i wydzielają się duże ilości sadzy.
A z tego, co piszesz to tak właśnie jest. Dlatego trzeba wszystko dobrze sprawdzić przed podjęciem decyzji o ewentualnym demontażu silnika.
-
witam ponownie uklad zaplonowy sprawdzony ,wtryski tez stwierdzili ze pierscien zgarniajacy jest juz przepalony gladz na cylindrach jest dobra wiec nie trzeba szlifu robic wymiana zamych piescieni i uszczelniaczy powinno wystarczyc samochod do odbioru prawdopodobnie dzisiaj wiec sie okaze czy bedzie dobrze dzieki za wszystkie posty pzdr.
-
To jeszcze napisz, ile ta impreza kosztowała.
Co prawda bardzo mi się nie podoba wymiana pierścieni na stare gładzie, ale jak fachowcy zdecydowali to już decyzja właściciela.