Rozmawiamy o przejęciu Alfy przez FIATa, a nie Lancii która pod jego łapą jest od 1969 roku- tyle samo co Ferrari :)Cytat:
Napisał Grzegorz83
Printable View
Rozmawiamy o przejęciu Alfy przez FIATa, a nie Lancii która pod jego łapą jest od 1969 roku- tyle samo co Ferrari :)Cytat:
Napisał Grzegorz83
masz na myśli ts-a.?Cytat:
Napisał Grzegorz83
wybacz ale mam już takiego o nieco mniejszej pojemności i nie uważam że to jest najlepszy wyrób alfy (raczej niewiele ma z alfą wspólnego).
pewnie zaraz odezwą się głosy że ts to mistrzostwo świata itp, jednak postawmy sprawę jasno - ts jest wyrobem czysto fiatowskim, nieco przez alfe zmodyfikowanym.
alfa od zawsze słyneła z bardzo dobrych silników podkwadratowych takich jak v6 natomiast ts nijak podkwadratowy nie jest i do osiągów ww silników ich dźwięku, charakterystyki dużo mu brakuje.
jedyny na rynku, jeszcze dostępny i akceptowalny motor 2.0 to v6 turbo.
więc może gtv 2.0 v6 :|?:
To mi właśnie przeszło przez myśl. Niby GTV to 1,5 tony, ale jakby wyrzucić zbędny balast (ew. zastąpić czymś lżejszym) to pewnie z 200kg można zejść, a może więcej.
Chyba jak silnik wywalisz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Cytat:
Napisał Grzegorz83
A mnie w zupełności zadawala moja 166 z silnikiem 3.0 Torpeda nie do zastąpienia Cudownie się nią jeżdzi i nie widzę poza nią nic innego Tylko i wyłącznie 166 3.0 24V.!!!!!
Zgadzam się z tym poglademCytat:
Napisał mick
patrząc na politykę Fiata, za parę lat, każdy model Alfy będzie wyposażony w Turbosprężarkę
a mnie sie podoba polityka BMW w mpowerach :twisted: czyli wysokie obroty :twisted:
mozna przez to uzyskac wieksza moc niz przy nizszych obrotach z suszarka :mrgreen:
myśle że to nie polityka fiata tylko potrzeba osiągnięcia przyzwoitych osiągów samochodów których masa w ostatnim dwudziestoleciu wzrosła o ponad połowe.Cytat:
Napisał Emenems
nowe alfy sa cieżkie jak na auta ze sportową duszą i trzeba im aplikować coraz to mocniejsze jednostki także z turbo.
teoria (zakładam że prawdziwa) mówi że dwukrotny wzrost masy samochodu musi pociągnąć za sobą czterokrotny wrost mocy dla zachowania takich samych przyspieszeń i prędkości max. :|?:
tak więc 185 KM przy 1500 kg mw w np AR 159 to żadna rewelacja i powód do dumy. 8(((
Pozwolę sobie na wtrącenie się w tą ciekawą dyskusję.Cytat:
Napisał mick
O tuż, nie jest tak do końca jak pisał mick, dobrze zestrojony samochód (cywilny) powinien na każde 10 kg masy posiadać 1 KM lub więcej. Jeżeli stosunek mocy do masy jest wyższy niż 1,3 to możemy już mówić o samochodzie z charakterystyką sportową 8)