jednak nie trzeba szukać daleko :)
Osłona silnika ALFA ROMEO 155 gwarancja 3 lata (610811270) - Aukcje internetowe Allegro
Printable View
jednak nie trzeba szukać daleko :)
Osłona silnika ALFA ROMEO 155 gwarancja 3 lata (610811270) - Aukcje internetowe Allegro
o właśnie taką mam w TS 16V :) potwierdzam że to super sprawa na zime i błocko, aczkolowiek miski to nijak nie chroni - jest nawet specjalnie podcięta tak żeby miska miała chłodzenie, a co do chłodzenia oleju to w TS 16V jest pseudo-chłodniczka - nakładka z obiegiem cieczy tuż przy filtrze oleju, z tego co wiem to 8V i V6 mają prawdziwe chłodnice oleju
Chłodnica oleju z prawdziwego zdarzenia jest u mnie, ale osłony silnika niet i nie budiet - nijak nie idzie założyć... Właśnie wybieram się na spawanie swojej aluminiowej miski olejowej... Jeśli chodzi o osłonę, to mam takową pod zbiornikiem paliwa - lepsza aerodynamika :-)
komandos65 a moglbys mi zrobic zdjecie jak zamocowana jest ta tylna oslona do podwozia?
Z tylu to do zderzaka, a z przodu?
tylnia osłona.....pozostało już tylko po niej wspomnienie:( nawet nie wiem kiedy odleciała
Osłonę mam, ale własnie nie wiem gdzie maja byc przykrecone sruby, ktore są 2 obok siebe.
Dziekuję Ci za włożony trud. Mam tak samo przykręconą tę osłonę jak Twoja, ale w przedniej części jakoś tak dziwnie odstaje, jakby miała być gdzieś jeszcze przymocowana. Słyszałem, że montuje się ją dodatkowo jeszcze do taśm pod zbiornikiem paliwa.