-
4 załącznik(i)
aha to w takim razie czy ten katalizator bedzie pasowal u mnie ?? http://autosklep.istore.pl/pl,produc...r,099,886.html
dodam ze wyszukalem ze spelnia normy euro 2, a cena jest dla mnie naprawde atrakcyjna...
p.s. dorzucam jeszcze charakterystyke sond zaraz po odpaleniu, po nocnym postoju w garazu, az do rozgrzania do 60stopni plynu chlodniczego
Załącznik 81111Załącznik 81112Załącznik 81113Załącznik 81114
-
Nie będzie pasował do Ciebie, bo u Ciebie w wersji 105KM, jest katalizator przykolektorowy. Można kupić wkład katalizatora i go wspawać, albo kupić tulejkę dystansową do sondy lambda.
-
@Rydzyk
- a czemu nie dasz logów z pomiaru, są w kaltalogu domowym FES-a, czyli pliki *.CSV.
- z wykresów twoich nic nie widać, jakieś kolorowe linie.
-
-
"wprowadz swój numer telefonu komórkowego aby pobrac plik", jak nie kijem go to pałką.... a czemu nie na forum , w koncu od tego jest to forum, rozmiar pliku *.rar do 48 MB...
-
1 załącznik(i)
Załącznik 81146Załącznik 81146
przepraszam, akurat wychodzilem, i powiedzialem bratu żeby na jakąś stronke wrzucil i tutaj wstawił... teraz na spokojnie wrzucam na forum, pozdrawiam
-
2 załącznik(i)
Pozwolę sobie udostępnić swoje wykresy zrobione FESem.Sondy Lambdy przed wymianą i po wymianie oraz przepływki.Niestety diagnosta który stwierdził,że padła mi sonda lambdy pomylił się.Bo po resecie parametrów adaptacyjnych dalej wywala błąd P0420.Ale co mam wisieć nie utopienie :-)
Przyczyną błędu P0420 może być to ,ze przy łączeniu kolektora wydechowego z blokiem silnika jest mokro?
Załącznik 81226
-
rozmawialem wczoraj z dwoma mechanikami, i ... każdy miał inną diagnozę, obie zaprzeczały sobie nawzajem... moj kolega, elektromechanik powiedział ze przy takim wykresie jak ja mam, czyli pierwsza sonda caly czas pracuje, a druga po czasie pracuje jak ta pierwsza, oznacza ze do wymiany jest kat, gdyż druga sonda nie powinna wogole pracować, a jeżeli pracuje, to ma za wysokie spaliny, podobno z dobrym katem powinna ona stac praktycznie w miejscu wachać się tylko w zakresie 0,4-0,6v . Kolega zdiagnozował kata... Za to mój mechanik stwierdził że druga sonda powinna pracować cały czas w zakresie od 0,4 do 0,6, nie wiecej, i jeżeli pracuje jak pierwsza to do wymiany jest SONDA... dwóch mechaników, dwie różne teorie... podpowiedzcie co mam dalej robić z tym fantem.... pozdrawiam
-
- a wiesz co to jest temperatura dogrzania silnika, co to tick temperatury.... - czemu nie zrobisz logów: RPM, sonda przed katem , sonda za katem, temperatura silnika..... ale od zimnego silnika do 2 - 3 tików temperatury, wtedy jak zadziała termostat.... pobieżnie z logów to wynika że katalizatora to raczej nie masz, tylko strumienicę.....
-
bylem wczoraj na kanale, i zobaczylem ze mam pekniety spaw wokol drugiej sondy i spaliny uciekaja bokiem, moze to miec jakis wplyw na pomiar sondy ? ewidentnie widac ze z ppekniecia wydobywaja sie spaliny pekniecie jest dlugosci ok3cm