Przy składaniu pamiętaj że maskownica głośnika pasuje tylko w jednym położeniu jak się jej przyjrzysz to zobaczysz o co chodzi (na obwodzie będzie miała taki trójkąt)
Printable View
Przy składaniu pamiętaj że maskownica głośnika pasuje tylko w jednym położeniu jak się jej przyjrzysz to zobaczysz o co chodzi (na obwodzie będzie miała taki trójkąt)
niech mi koledzy podpowiedzą trochę: nie mogę zamknąć auta ani z pilota ani z kluczyka.
wszystkie rygle opadają, kierunki migają jak należy ale rygielki zaraz wyskakują do pozycji otwarte.
poprostu odbija. dajcie szybko znać proszę.
Raczej któryś z rygli nie zamyka się do końca i dlatego odbija, przyjrzyj się dokładnie.
Spróbuj zamknąć z klucza od strony pasażera. Jeśli wtedy zadziała, to padł właśnie siłownik pasażera. Natomiast jeśli nie zadziała to padł siłownik w którychś tylnych drzwiach.
sprawdzę. dam znać.
Hej wszystkim. Jakis czas temu rozebrałem drzwi wg.instrukcji i niestety nic nie wskórałem.Jednym słowem dałem za wygrane.:(
Prawe przednie drzwi nadal się nie zamykały.A prawde mówiąc to cały czas wariował mi central.Raz zamykał wszystkie drzwi,kolejne razy to jedne to drugie nie.Miałem juz dość tego problemu.
I nagle czary-mary i wszystko działa jak powinno,bez żadnej naprawy.A czary-mary polegało na tym,że dzisiaj wymieniłem akumulator na nowy.Stary wczoraj wyciągnął nogi na dobre.
I teraz zaczynam się zastanawiać,czy to zbieg okolicznosci,czy też kondycja akumulatora ma wpływ na prace centralnego.Do wczoraj ze starym akumulatorem nie było tragedii.Auto po zimie paliło bez problemu,a zimą 2-krotnie pożyczałem prądu(w największe mrozy).
Zastanawiam się czy problem ustąpił na dobre, czy też lada dzień powróci.
sprawdzałem wszystko. nawet styki centralki itd. wg mnie w porządku ale dalej nie mogę znaleźć przyczyny. po odpięciu centralki i przeczyszczeniu zaczęło działać... tylko jeden dzień. krwa ja już nie wiem co z tymi alfami jest. takie gówno wyprowadza mnie z równowagi. zaraz padnie jakaś pewnie żaróweczka lub inne byle co, co spowoduje że ją spalę w ciemnym lesie
Wywal bezpiecznik od centralnego i będziesz zamykał ręcznie.
U mnie tez wariował centralny. Odbijał, nie dawało się zamknąć itd. Możliwe było tylko zamykanie z kluczyka albo wciskanie pojedyńczo wszystkich dzyndzli w drzwiach. Pojechałem do znajomego znachora i powstawiał mi uniwersalne siłowniki po taniości i śmiga aż milo:) Pozdrawiam.
zawsze wszystko działało i nigdy z nią nie miałem problemów /auto z wodą nie miało kontaktu/ ale ten zamek mnie dobił. chyba znalazłem przyczynę tj. ciężko pracujący mechanizm w drzwiach pasażera i dlatego odbija. trochę się uspokoiłem ale będę naprawiał za jakiś czas. teraz odpoczywam.
ale ona jest piękna...