Do kazdej pojemności głowica jest inna musisz dobrać głowicę takiej pojemności jaką masz w aucie
Printable View
Do kazdej pojemności głowica jest inna musisz dobrać głowicę takiej pojemności jaką masz w aucie
jest możliwe żeby odpalił np na 3 cylindrach kulejąco albo przy bardzo lekko skrzywionym zaworku min cisnienie będzie ale ok ja swoje auto leczę tylko i wyłącznie sam powody myśle znasz ponieważ opisałeś je w tym poście :) generalnie polecam warsztat na mierzynie facet robi alfy kupe kupe lat i zna temat dokładnie, mój wujek u niego naprawia 156 bo ja nigdy nie mam czasu i nie było żadnego problemu, ja wcześniej podałem przykład można rzec typowy możliwe że u ciebie nic nie trzeba robić mogło troszkę powypalać gniazda w wyniku źle ustawionego rozrządu ale w zalezności od stopnia zużycia jest to do zrobienia, chętnie zerknąłbym na tą głowice bo może gość chce przyciąć parę groszy powtarzam może....
ja se jednak z Wami nie zgodze ze TS 16v czy jakikolwiek inny silnik R4 16v zapali przy zgietych zaworach..
zawory w takim silniku idą parami i grzmotnie zawsze albo 8 albo 16 bo tłoki rowniez idą parami wiec to co piszecie ze niby odpali na niby zgietych zaworach to bzdura moim skromnym zdaniem.. sczegolnie ze powod tego wszystkiego jest znany, czyli zle zalozony pasek wtedy albo kolizja jest albo jej nie ma bo jak juz jeden raz denko grzmotnie w zawor to kolejne obroty wału bedą tylko ten zawor dobijac az zupelnie sie skrzywi..
To jak w końcu odpali czy nieodpali bo trudno to wywnioskować z Twojej wypowiedzi :wink:Cytat:
Napisał Alfista
widze że zdania są podzielone ja osobiście wolałbym żeby na zgietych nie odpalał bo mój odpala i niech tak zostanie :P
Jeszcze słówko do pikero skoro jestes ze Szczecina gdzie niewiele jest miejsc gdzie nasze alfy robia to pewnie znasz lub wiesz gdzie jest warsztacik koło Browarów tam oddałem w polecone przez 2 osoby ręce moją alfe-- masz jakies doswiadczenia z nimi lub opinie ,komus musiałem zaufac w naszym regionie a tylko mi ich polecali
no nie odpali, przy zle zlozonym rozrzadzie kolizja jest albo jej nie ma i tego bede sie trzymal :mrgreen:Cytat:
Napisał 75andrew155
coś w tym jest co napisałeś ja cały czas pisząc mieszam fakt w mojej głowie odnośnie zerwania paska a kolizji przy źle założonym pasku, sory to małe zmęczenie wynikające z przepracowania i w głowie się miesza w pracy auta w domu auta .... boje się otworzyć konserwe...Cytat:
Napisał Alfista
to są panowie którzy pracowali parę lat w serwisie fiat-alfa i spółka :) na mieszka, mają pojęcie więc pewnie jej nie skrzywdzą co do cen to nie wiem ale myśle że mogłeś trafić gorzej
To ciesze się że jej nie skrzywdzą :) jednoczesnie wnioskuje że cos z tą spółka miałeś wspólnego a co do ceny to czekam z niepokojem :|?:
no powiem tak słyszałem to i owo :) nie martw się powinno być ok, jest jeszc ejeden warsztat na mierzynie ulica welecka (chyba) znam tych panów i polecam a co do częsci to tylko i wyłącznie firma Ital auto z (pod) Gorzowa facet jest alfistą powołasz się na mnie i dostaniesz rabat :) 606389578 dzwoń powiedz że masz numer od alfisty ze szczecina tego co rozbił ostatnio 155 v6 i pytaj o ceny....
ale chyba ten alfista (bordowa 146??) z italauto chce sie jej pozbyc obiło mi sie o uszy... :)