-
Tak, masz rację. Żeby wymienić czujnik Halla trzeba zdjąć pasek i odkręcić oba koła rozrządu. Ale tak jak Ci już wcześniej napisałem, to na pewno nie jest ten czujnik, bo przy jego uszkodzeniu samochód jeździ-więc nie zawracaj sobie głowy wymiana tego czujnika.
-
fakt odpiolem czujnik i umarla spadek mocy zaobserwowany.
a czy czujnik polozenia walu ...-poradze z nim sobie osobiscie?
-
Na pewno poradzisz sobie z wymianą tego czujnika, ale najpierw podłącz samochód do testera diagnostycznego.
-
pojade napewno-ale nie znaczy to wcale ze wykryje jaki kolwiek blad mialem juz okazje kilkakrotnie podlaczac ja do testera i zadnych bledow , a awaria w dalszym ciagu wystepuje tj falowanie obrotow, nie wchodzi na obroty na bezynie -na gazie oki.
wiec nie zabardzo wierze w te testery.
tyle ;//
-
Witam
Wcześniej kolega SG0240 napisał już, że rezystancja czujnika położenia wału korbowego powinna wynosić 850-870 omów - tak też znalazłem w dokumentacji.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
-
Wszystko w porządku, ale co innego niewchodzenie na obroty, a co innego gaśnięcie silnika i brak możliwości jego uruchomienia przy jednoczesnym świeceniu się lampki kontrolnej silnika - wtedy tester na pewno wykaże jakiś błąd. Chyba, że chcesz ryzykować tych parę stów na nowy czujnik położenia wału korbowego na podstawie jednorazowego pomiaru omomierzem.
-
wazne jest zdrowie mojej lalki .jutro jade na badanie :|
-
hehe.elo cwaniaki
bylem wczo. na kompie i co nic wszycho oki.
w d.....z tymi testerami . kupuje czujnik polozenia walu. i tyle zobaczymy :P
-
Prawdopodobnie byłeś na examinerze z wersją softu 5.50.
Warszatatom jak sie skończył abonament to za nowa wersję zażądali kupę forsy i żadko kto zmieniał software na nowszy, >= 6.40.
Powodzenia w walce.
-
niekoniecznie. być może tej usterki komputer nie wykrywa, bo nie jest ona zapisana w jego definicjach błędów.