Ja równiez przystawał bym przy wymianie przegubu miałem podobny problem i ten zabieg pomógł!!!
Printable View
Ja równiez przystawał bym przy wymianie przegubu miałem podobny problem i ten zabieg pomógł!!!
Wymiana kół to nie wszystko a wyważenie :wink:Cytat:
Napisał KKRZYSZTOF
Ja też walczyłem z wibracjami zarówno przy wyższych prędkościach >140 jak i ze sporymi wibracjami podczas hamowania. Brzmiało to nieciekawie.Cytat:
Krzywe tarcze wprawiają auto w wibrację, ale przy dużych prędkościach, rzędu 150 km/h i więcej, a przy ostrym hamowaniu czuć "wibre" na kierownicy, a nawet na całej budzie. Zależy to oczywiście od stopnia pokrzywienia tarczy.
Wizyta w ASO i diagnoza, że prawa tarcza pewno jest krzywa.
No to dawaj wymieniać tarcze i klocki. I tarcze i klocki przejeździłyby jeszcze ładnych pare tys km. Ale jeśli mus to mus. Wymiana, na nówki sztuki i dawaj w droge. I co :?: I wielka kupa. Jak drgało tak drga, żadnych zmian. :evil:
I okazało się, że to nie tarcze tylko koło jest rąbnięte. Po założeniu na maszynę do wyważania "na oko" było widać jak koło "bije". Niemożliwe do wyważenia. Zamiana przednich kół z tylnimi i jak ręką odjął. Tylko zaczęło bujać tyłem..
Jeżeli macie w felgach pierścienie centrujące zobaczcie ich stan i czy w ogóle są. U mnie wibracje powyżej 140 km/h były spowodowane brakiem jednego takiego pierścienia bo panowie przy zmianie opon zapomnieli założyć -prawdopodobnie w maszynie do mycia felg został. Pierścienie takie sa koniecznością jeżeli otwór w feldze ma większą średnice niż piasta koła.
Wyważanie też było :) a swoja droga to całę koła na zimę mam inne. Letnie są oddzielne alu i na zimę mam tez odzielne alu.Cytat:
Napisał 75andrew155
Myślę o tym przegubie by to jednak zobaczyć i zrobić.