Mam kumpla który ma przebieg w swoim TSie ok 270Kkm i dalej jeździ beż zaglądania pod maskę
Printable View
Mam kumpla który ma przebieg w swoim TSie ok 270Kkm i dalej jeździ beż zaglądania pod maskę
co do silnikow JTD to mam punto II z 2001 roku, przebieg 305 000 z czego prawie 200 000 zrobil jako nauka jazdy, z powaznych napraw silnika wymiana dwumasy, ale powiedzialbym ze to normalne przy tylu uczniach ktorzy go katowali;)
W moim TS jest już ponad 190 kkm. Jestem trzecim właścicielem. Auto kupione w salonie. Drugi właściciel serwisował samochód w ASO wiec posiadam faktury, na których podany jest przebieg. Podpinając pod kompa odometr pokazuje także około ~190 kkm. Jak na 12to letnie auto wychodzi około 16 kkm rocznie. Z tym, że porównując przebiegi poprzednich właścicieli ja robię najmniej. Auto oczywiście krajowe.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Przedstawiłem tylko teoretyczną sytaucję z Kowalskim, bo sam kupując Alfę 156 mam zamiar przejechać dużo mniej. Myślę, że jakieś 35 000km w zupełności mi wystarczy w planownym okresie eksploatacji.
Jeśli chodzi o majstrowanie przy przebiegach, nie jest to chyba tylko polski proceder. Wchodząc na mobile.de bez problemu można znaleźć oferty sprzedaży 156 z roczników 97-99 gdzie przebiegowi jeszcze daleko do 200 000km. Zapewne w pojedynczych przypadkach są to prawdziwe przebiegi. Nie każdy jeździ autem codziennie, pokonując kraj wzdłuż i wszerz. Wizyta na stacji diagnostycznej w celu weryfikacji stanu jest jednak koniecznością.
[QUOTE=rain;384676]moja ma 104kkm i niestety to jest jednostronna miłość. Która sie chyba skończy rozstaniem.[/QUOTE
Kolego - te usterki
raczej wskazują na większy przebieg... Jesteś pierwszą osobą, która w silniku JTD ma uszczelniacze zaworów do wymiany - chyba że masz przebieg 4 razy większy, albo auto było/jest zaniedbane serwisowo
moja 156 SW sprowadzona ze szwajcarii, rocznik 2005 miala machniete 135 tys w momencie zakupu, byla podpinana w ASO - przebieg jak najbardziej sie zgadza.
gosc duzo jezdzil bo to daje 27000 rocznie!
- w JTD zmana przebiegu to tylko jakieś 5 minut, powodzenia.
- nie można tylko łatwo zmienić przebieg w ECu M1.5.5 bo to jest hybryda.