-
BP aczkolwiek zauważyłem, że ceny paliw na BP drastycznie się różnią w zależności od umiejscowienia stacji. Ja tankuję przy trasie E94 (zaraz przy Strzemieszycach), aczkolwiek będąc w Dąbrowie Górniczej cena paliwa na tej samej stacji różniła się o 20groszy na każdym paliwie - oczywiście na korzyść BP w Dąbrowie Górniczej wychodzi na to, że tankuję drożej ale niestety to jedyna porządna stacja w mojej okolicy...
-
Mamy 2 Shelle w Pruszkowie więc z wygody i przyzwyczajenia . Mam nadzieję ,że ten V-Power rzeczywiście zapobiega powstawaniu nagarów w benzynach z bezpośrednim wtryskiem , a nie jest to tylko pusta reklama.
-
Głos poszedł na Orlen . Tak jakoś z sentymentu, bo na początku studiów tam dorabiałem więc teraz tankuje.
-
W czasach gdy wszyscy niezależnie od marki, paliwo kupują w Orlenie lub Lotosie, to chyba nie ma różnicy co gdzie i jak. Tankuje gdzie najtaniej we Wro, najczęściej Lukoil bo na ST1 i Neste nie zatankuje pod korek, a jak jadę w trasie i przychodzi moment to zjeżdżam na pierwszą lepszą stacje sieciową. Od jakiś Moc Jakoś Zysk lub WSBRUK, nie kupuję.
-
Orlen ponieważ pochodzi z mojego miasta ;p a służbówki Statoil
-
lokalne , bo na markowych nie ma oranżady :D
-
-
Tankowałem na Statoil, BP, Shell, Orlen wiele razy, bo niby markowe, ale tylko na Bliskiej i w hipermarketach nie zdarzyło mi się zalać trefnego paliwa (w Neste też nie, ale rzadko tam lałem). Bez różnicy jaki koncern, wszystko zależy od pojedynczej stacji, oszustwo może się zdarzyć wszędzie.
-
Tylko shell ostatnio. Wyrobilem sobie karte i wyliczylem ze za około 40 tys km przejechanych na Vpowerce dostane wypasiony telewizornik. Yeah! nic tylko jezdzic...
-
A na carrefourze nikt nie tankuje? Może ktoś ma jakieś doświadzenia paliwami z tej stacji?
Ja tankuję zawsze na Orlenie. W sumie to z przyzwyczajenia i dlatego, że mam po drodze i jest taniej niż na Shellu.
Zastanawiam się czy zacząć tankować na carrefourze bo mam jeszcze bliżej i cena zachęca, ale nie wiem jak z jakością (a mam JTD).