Dzięki kenobi,bardzo dobra wiadomość dla mnie,bo to by oznaczało ,że potencjał układu wtryskowego mojego JTD oscyluje w granicach 240Km hehe.
Printable View
Dzięki kenobi,bardzo dobra wiadomość dla mnie,bo to by oznaczało ,że potencjał układu wtryskowego mojego JTD oscyluje w granicach 240Km hehe.
Tylko pytanie co na to powie układ przeniesienia napędu :)
Jeśli chodzi o sprzęgło to są na dzień dzisiejszy 2 opcje ,także ten problem będzie rozwiązany w granicach kwietnia,w gre również wchodzi zaszperowanie z ori Q2.Mam nadzieję ,że finanse pozwolą mi na kompleksowe podejście.
Pytanie do Cinka-zauważyłem wykres modzonej przez ciebie Q4 na SR (swoją drogą gratulacje).Możesz powiedzieć ,czy model 159 2,4 210km posiada takie same wtryskiwacze i wydajność całego układu wtryskowego jak w 156 multijet 1,9/2,4 ??
PW od Ciebie innego nie dostałem, jak możesz puśc jeszcze raz.
Wtryski w 1.9 140 i 2.4 175 są takie same, w 150 są inne (wg końcówki większe/wydajniejsze).
Nowe 2.4 tj 200 i 210tka mają inny układ wtryskowy tj pompa, wtryski itd z tego co pamiętam nie są bliźniacze z żadnym 1.9. Jak bardzo jest to wydajne - trudno powiedziec ale mam zamiar to przetestowac :)
200 i 210 różnią się między sobą.
Cinek-już wysłałem kopie PW i podbijam pytanie Kolina.
Dzięki za gratki ale w zasadzie należą się one CINKOWI:)że taki programik zrobił.Ja tylko skorzystałem z rad i zmieniłem IC-a.
a sprzęgło napewno zmienie bo apetyt rośnie,teraz sie naprawde przyjemnie jezdzi,a jak przybędzie jeszcze troche Nm to będzie jeszcze przyjemniej:)
PS.rybakmj poszło PW
POzdrawiam KULI
Dzięki Kuli.222 km to już musi iść,przyznam sie ,że sam bedę celował w taką moc,choć umnie to już spory custom będzie ,no ale cóż.Robiłeś jakieś pomiary?? Po zapodaniu sprzęgła jak grubo będziecie z niutonem iść ??
To jak z tymi końcówkami z 150 tki do 140 tki ? Bo teoretycznie skoro są wydajniejsze to po ich zmianie auto piwno dostać jakiś bonus ?