No jakos nie kojarze ale ok.Jak przyjade to sie spotkamy.FlaY a jakie Ty masz tam problemy ze swoja niunia jestem bardzo ciekawy
Printable View
No jakos nie kojarze ale ok.Jak przyjade to sie spotkamy.FlaY a jakie Ty masz tam problemy ze swoja niunia jestem bardzo ciekawy
hehe sporo by tu pisac Jak juz przyjedziesz :) to wtedy sie spotkamy o ile w zordzie mi prawko dadzą :) bo ostatnio mnie oblali a Alfa od jutra na warsztat idzie na: regulacje zaworów wymiane pasków, sprzęgła poduszki,gum przegubów 4 szt poduszki mcpersona hehe cos tam jeszcze sie znajdzie i juz troszke zrobiłem :) i sporo przedemną :( kasa wtopiona No ale auto sie kiedyś odwdzięczy mam nadzieje :)
No to kupa rzeczy do roboty ale pociesze Cie ze u mnie tez troche rzeczy sie znajdzie.Ja dopiero zaczynam inwestowac w nia kase i powiem szczerze ze zawodzi mnie na tym czego nie robilem dlatego nie mam do niej pretensji :D a co do prawa jazdy to zepnij sie ziomus bo fajnie by bylo jak bysmy sie spotkali.Dobra koniec pisania w tym dziale bo nam zaraz kota pogonia ze piszemy nie na temat.Pozdro
Hehe oddałem auto do mechanika na regulacje zaworów i diagnoza jest taka Wytarty wałek rozrządu - wydechowy :( Ile takie cudo kosztuje z używki ??
p.s Może ktoś z was ma na zbyciu wałek rozrządu-wydechowy do AR 155 2.0 TS 8V i chciałby wspomóc kolegę odsprzedając mi go :P
A skad oni wiedza ze walek jest wytarty?Ja wiem tyle ze na kazdym walku jedne krzywki sa mniejsze i wygladaja jak niesamowicie wytarte.Kiedys jak to zobaczylem to sie wystraszylem ale jednak tak jest,bo widzialem juz to w kilku silnikach.Moge sie tez mylic.A co do silnika to mam takowy u kolesia w stodole tylko braciszek ociaga sie by po niego pojechac.Jak Cie mocno cos przypili to bede go scigal by tam pojechal i go przywiozl.Najpierw sprawdzcie dobrze ten walek.
powiedzieli ze jest wytarty :( ssący jest dobry :) i luzów na zaworach niema :) a wydechowy jest wytarty :( i mam luzy na zawaorwach :( W tym warsztacie pracuje mój kolega a raczej 2 :) więc nieokłamali by mnie. Łukasz napisze do ciebie jutro na gg bo zaraz spadam do pracy :(
Ja też słyszałem że krzywki na wałkach są bolączką 155 bo się często wycierają :(
Mi powiedział dokładnie ze ta utwardzana warstwa na wałku juz sie prawie wytarła i jak juz sie wytrze to raz dwa wałek sie skończy :(