olać Niemieckie opinnie i masową motoryzację, produkcję aut...pokroju vw,audi itd...
olać Niemieckie opinnie i masową motoryzację, produkcję aut...pokroju vw,audi itd...
Haha :D Świetny pomysł z tym napisem. Podejmie się ktoś zrobienia 'NO FIAT INSIDE'? :D
Co do wycieraczek na tylnej szybie - jeszcze nigdy mi nie była potrzebna, tak w alfie, jak i w bmw. Gdy szyba jest mokra wystarczy włączyc na chwilę ogrzewanie i zaraz robi się sucha. Alfa praktyczna? Liftback? No bez jaj, panowie... Znowu trzeba Wam paluchem pokazac lata 60, 70 i trochę 80? Porównajcie sobie alfę z tamtych lat do innych wymienianych tutaj marek i sami wyciągnijcie wnioski. Aspiracje marki powinny byc wymierzone wyżej niż vw czy opel...
Jak to fastback? Fastback to taki sedan tylko trochę krótszy, z 2-ma lub 4-ma drzwiami, bagażnik otwierany raczej bez szyby :) Troche jak w coupe, a w GT klapa otwiera się z szybą (z wycieraczką) jak w klasycznym liftbacku, choć może metalowa część pokrywy jest trochę dłuższa :) Mi się to podoba, bo jest megapraktyczna i mimo tego (oprócz tego) bardzo ładna :)
A sedanów nie lubię, jakoś mi się zupełnie ta bryła nie podoba, nie wyobrażam sobie za bardzo jeżdżenia sedanem :P Jak już rezygnować z praktyczności (nieskładane siedzenia, mała klapa), to tylko na rzecz coupe, albo właśnie fastbacka :P Ale liftbacki - moim zdaniem czemu nie? Np. Insignia - liftback i Sedan wygląda identycznie! (oprócz wycieraczki), więc OSOBIŚCIE uważam, że sedan jest bez sensu :P
A jednak... :( Mimo wszystko, MOŻE się okazać, że nie wyszło by to tak źle, widząc olewczy stosunek Fiata do Alfy (może w przyszłości likwidację marki-w zależności od wyników aliansu z Chryslerem) oraz stosunek VW do Lambo (następca 8C z V10 z Lambo??:)), to mogłoby nie być takie złe :P
...tylko MultiAir (najlepszy NOWY silnik roku 2010) ustąpiłby TSI (najlepszy silnik 2010, drugi rok z rzędu :P)....
...z drugiej strony niewiadomo też gdzie stała by Alfa w VAG (ciężko przechodzi przez palce - Alfa w VAG :D), bo powinna być moim zdaniem między Seatem a Audi (oby tylko nie odgrzewali starych Audi jako Giulii :P)... czytałem dziś trochę o przyszłości Skody (a dało się słyszeć już o oporze Czechów co do tego planu), która ma dostawać odgrzewane kotlety z WV/Audi, SEAT już to robi, i ma ponoć robić dalej...
W każdym razie produkcję znaczków no VW inside można rozpocząć równolegle do tych no Fiat inside dla bimskiego i innych szczęśliwych posiadaczy transaxli :P
Ja się może wtrące :) Zastanawianie się nad Alfa w wersji liftback nie ma sensu. Ta marka nigdy nie stawiała na praktyczność, i nie podążała za trendami na wszelką cenę. Gdyby tak było, to np. klamka w tylnych drzwiach schowana wysoko, sylwetka coupe itp. nie miały by sensu. Rozwiązanie ze skody superb jest jak dla mnie chwytem marketingowym, bo ma to taki sens jak piwo butelkowe które można otworzyć otwieraczem lub odkręcić. A dlaczego Alfa nie produkuje minivanów? Nie które rzeczy po prostu niektórym nie wypadają. Np. tablica rejestracyjna przednia, umieszczona z boku pasuje tylko w Alfie, mimo, że niektórzy też mogli by tak zrobić ;)
Hehe, a ja właśnie wiedziałem, że ma tylne drzwi z szybą, ale z wycieraczką to pojechałem :P Wczoraj widziałem na ulicy i jednak nie ma wycieraczki, ale przez liftbackową klapę chyba jej nie potrzebuje :)
Niezależnie od tego - dla dwóch osób jest praktyczniejsza niż sportwagon :P Dlatego chętnie bym zrobił taką zamianę, chyba, że jeszcze zmieni zdanie ;)