Może komputer przekładany, albo przebieg "oryginalny"
Printable View
Może komputer przekładany, albo przebieg "oryginalny"
Kolega miał FES na ostatnim bielskim (nie pamiętam nicku :( ) i tam miał wyraźny opis obydwu pozycji:
- ODOMETR (Fiat)
- ODOMETR (Lancia)
Nie wiem która to była wersja.
W każdym razie pierwszy pokazywał cośkoło 70tkm, drugi 208tkm, przebieg na zegarach 210tkm.
Tak z ciekawości zapytam, bo mniej więcej miesiąc temu wymieniałęm świece, czyściłem błędy w ecu, sprawdziłem przebieg 262206,1km, dziś polazłem sprawdzić co zrobiło się z abs'em bo wyskoczył błąd i tak z ciekawości sprawdziłem wszystkie parametru, ku mojemu zdziwieniu odometr pokazał 262205,7 więc zrobiłem :eek: dodam że w tym okresie zrobiłem co najmniej 200-300km. O co chodzi?
A u mnie z kolei na liczniku przebieg 178000km, a według FES 156000km, i który z tych przebiegów jet prawdziwy, w 2007 roku jak kupiłem belle to miałem według licznika 87000km, jak sprawdzałem historię serwisową to (o ile dobrze pamiętam) w 2005 roku przy przebiegu około 56000km miała ostatni wpis.
Nie zawsze fes dobrze pokazuje. Wielu ma różne krzaki i nie zawsze można się na tym opierać. U mnie odometr wskazuje okolo 38tys i pomimo że na prawdę to nie wiem ile ma bo licznik nie dziala to to bzdurą zalatuje :) mi silnik mówi że się dobrze czuje i to mi wystarcza :D
w byłej wskazuje tylko odometer lancia i pokazuje około 244000 na liczniku 247000 ,odometer fiat wskazuje 0. W obecnej 0
A w 156 odometer pokazuje mi w miare dobry wynik 215 tyś a na liczniku mam 235 tys, ale w 166 komp pokazuje 38 tyś a na liczniku mam Troszku(przez duze T) więcej i 98% pewnosci ze bylo auto szykowane na handel , więc pewno cod dlubali. Nie zmienia to faktu , że po zakupie tzw PAKIETU STARTOWEGO autko chodzi jak marzenie i cieszy każdego dnia...