No samemu to nieciekawie chyba ze trzeba a i nawet czasem lubie sobie podłubąc w samotności 8)
Printable View
No samemu to nieciekawie chyba ze trzeba a i nawet czasem lubie sobie podłubąc w samotności 8)
Zaczne może tak: Jestem załamany!!!!
Byłem wczoraj u mojego wspaniałego "fachowca" a właściwie fachowców i...
Skręcili te stare paski tak jak rzekomo mają być i okazało sie ze nadal jest coś nie tak ...
Wiec kazałem im dalej diagnozować Stwierdzili że coś jest nie tak z jednym garem Rozebrali głowice i okazało sie że są rysy na tuleji i jest przytarty ten tłok
Wiele nie myśląc zapytałem czy dają rade to zrobić (przecież moja bella musi śmigać) powiedzieli mi że tak ok ale gdy zapytałem o orjętacyjną cene .... szok... Powiedział mi że dobrze bedzie jak zmieścimy sie w 2 tyś. Z tego 750zł robota!! Powiedziałem im ze dziekuje! Ps; zgadnijcie ile mnie skasowali za to co zrobili przez ten czas
...........200zł !!!!!!!!!!! Dodam ze grzebali sie 4dni!!!!
Postanowiłem ze kupuje nowy silnik bo nie ma szans zeby ten zrobić za rozsądną cene, zresztą nie ma komu!!! (sami pseudo-fachowcy)
I tutaj prożba jeśli ktoś ma albo wie coś na temat sprzedaży takiego silnika (1.6 boxer) w rozsądnej cenię prosze dać znać !!!
jaka dla ciebie jest rozsądna cena??Ja bym prubował robic za dobry silnik bedziesz musiał dać tylesamo co za remont a remont powinien zmieścić się w 1500.Ja swoj zrobiłem za 800 tyle że za robocizne niepłąciłęm i nieszlifowałem wszystkiego.Moze warto.Tylko jak niemasz dobrych znachorów to jest problem.
HEJ
U MNIE TEŻ COŚ DRŻY Z PRZODU DOKŁADNIE JAKBY GRZECHOTAŁO I POWIEM SZCZERZE NIE MAM JUŻ SIŁ DO TEGO SAMOCHODU.
NIEWIEM CZY COŚ POMOGĘ ALE PO KUPNIE ALFY MIAŁAM PODOBNE ZACHOWANIA. A MIANOWICIE NA JEDYNCE TRACIŁ OBROTY, DOPIERO POTEM SIE ROZPĘDZAŁ.MĄZPOWYMIENIAŁ ŚWIECE I WIELE INNYCH RZECZY NIC NIE POMOGŁO. DODAM TYLKO ZE BYŁ PODŁĄCZANY POD KOMPUTER ALE NIE WYKAZAŁ USTERKI. DOPIERO KIEDY PRZY JEZDZIE NA TRZECIM BIEGU ZWALANIAŁ KOMPUTER WYKAZAŁ USTERKĘ SONDY LAMBDY PO WYMIANIE DZIAŁA OK.
czyli jest OK czy dalej jakieś dolegliwości?? :mrgreen:
TAMTYCH JUŻ NIE MA PO WYMIANIE USTĄPIŁY TERAZ ZA TO COŚ MI GRZECHOTA W PRZODZIE W SILNIKU NA NISKICH OBROTACH POTEM TO UCICHA.
DODAM TYLKO ŻE OSTATNIO WYMIENIAŁM MISKĘ OLEJOWĄ BO JA USZKODZIŁAM I BOJE SIE ŻE CZY SILNIK NIE JEST USZKODZONY.
CIęzko coś okreslić.Jak grucha i gdzie, bo to moze być wiele rzeczy.
Rozsądna cena około 1200
Może ty sie podejmiesz, pomogę ;)
A jeszcze jedno: był by jakiś problem gdybym chciał wsadzić np 1.7??
Ja jak najbardziej słuze pomoca tylko niewiem jaka to odległość.Co do silnika to też bym się skusił na 16V na twoim miejscu tyle ż eto już trzeba skrzynie i elektronikę zmieniać.No ale wszystko do zrobienia.
No to rzeczywiście masz problem zakładając, że mechanicy postawili właściwą diagnozę. Zastanawiam się tylko, dlaczego tłok jest zatarty. Jedyne, co mi przychodzi do głowy to prawdopodobne pęknięcie któregoś z pierścieni tłoka i jego zablokowanie podczas pracy silnika - stąd te rysy. Jest tylko pytanie, czy rysy są na tyle płytkie, że da się je usunąć podczas szlifowania bloku, no i czy jest możliwość kupienia do tego silnika nadwymiarowych tłoków i pierścieni. Jakby nie patrzeć na sprawę, to czeka Cię remont silnika, albo zakup innego, ale z tym trzeba uważać, bo można kupić złom do remontu. Jeżeli ceny są porównywalne, to ja decydowałbym się na naprawę. Przy okazji, skoro jest już zdjęta głowica, to warto sprawdzić stan gniazd i zaworów.