-
Witam
odświeżam temat. bo wczoraj byłem u mechanika na wymianie sprzęgiełka alternatora. Potwierdzam wypowiedzi poprzedników, po wymianie tego sprzęgiełka jest jak ręką odjął. Wszystkie wibracje paska ustały i samochód chodzi normalnie tak jak powinien. Nie wierzyłem, że to pomoże a jednak.
Jakby ktoś miał podobne problemy proponuję przeczytać ten temat i zobaczyć moje dylematy. W 100% pomogła wymiana sprzęgiełka alternatora.
pozdrawiam
-
a nie mowiłem hahahha.....
Lewa w górze!!!! pzdr
-
witam
Mam pytanie czy poradziles sobie z tym problem z telepiacym paskiem i stukach w okolicach alternatora i rolki napinajacej?? pozdrawiam
-
Czy wersja 115 KM tez ma sprzegło, czy tylko rolke ?
-
Witam
u mnie na dolegliwości telepiącego paska i wszelkich stuków z tych okolic pomogło zamontowanie sprzęgiełka alternatora. Wcześniej miałem zwykła rolkę. Po założeniu sprzęgiełka - jak ręką odjął. Sam byłem zdziwiony, że jedna mała rolka może tyle namieszać.
PS. Z tego co się dowiedziałem sprzęgiełko montowano na alternatorach M. Marelli, na Boschach podobno nie. Ale trzeba by zapytać fachowców, bo być może na każdym pasującym alternatorze da radę zamontować takie sprzęgiełko.
pozdrawiam