Witamy.
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...anie_pile.html
Tu masz na bieżąco.
Printable View
Witamy.
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...anie_pile.html
Tu masz na bieżąco.
Tomek, mam drugie zmiany, wiec obawiam sie, ze moge miec problem z czasem, chyba ze jutro jakos do poludnia mialbys czas ? Gdzie dokladnie kolo orlika? bo slabo kojarze ;p Jakby co, moze pusc mi smsa czy cos jak mozesz? 667758481, bo moze mnie nie byc przy kompie niestety juz pozniej
Nic, bylem troche pogrzebac, a mianowicie, sprobowac odpowietrzyc uklad (troche sie to rozni ta cala operacja, z tym co jest na forum opisane) ale dalem rade...chyba. Nic nie pomoglo cholera, biegi dalej nie wchodza kurcze ;/ zastanawia mnie czy nie pojechac kupic wysprzeglika i nowy zamontowac.
Słuchaj, a pedał sprzęgła odbija Ci do końca? Może pompa padła? No i zła wiadomość to taka że u kolegi po niedzieli cały tydzień - brak terminów. Nabrał tego chłopak aż mu notes pęka. Ludziska za naprawy się wzięli, cholera. Jak zależy Ci na czasie musisz szukać na miejscu, jak możesz poczekać- daj znać.
Pedal nie odbija do konca, jakies 3-4 cm jest ponizej pedalu hamulca. Z rozrzadem, sie nie spieszy az tak bardzo (fakt znalazlem na miejscu, koles chce 250zl ale z 3-4 tygodnie czekac) i tak to w pile wyglada na miejscu, nikt nie ma czasu , ale z tym zeby uruchomic autko owszem ;/ Ciezko to to Slavol wymienic ? kanal jest potrzebny ? Moze jakis szybki skrocony manual ? ;p
Szukaj na forum (wysprzęglik, pompa sprzęgła) jest mnóstwo tematów. Wysprzęglik wymieniałem, pompki nie. Trudne nie jest ale w pojedynkę i "pod blokiem" to robota głupiego.
Po objawach wyglądało mi na to że to raczej nie sprzęgło. (oby) Dlatego pytałem o położenie pedału. Ewidentnie coś z hydrauliką. Ciężko chodzący pedał często wykańcza pompki. Umów się z Tomaszem, coś wymyślicie, bo do pracy idziesz na popołudnie? Więc jutro nie pogadamy.
Dzieki wielkie. Mam nadzieje, tez ze to nie sprzeglo (chociaz, moze jeszcze jedna istotna rzecz, pedal z lekka drzy od sprzegla, nie jest uciazliwe, ale jednak) pewnie lozysko czy cos sie konczy ? Tutaj, musze przyznac Ci racje, troche to robota glypiego. Forum czytam, stad tez znalazlem, jak odpowietrzyc uklad czy tez jak wymienic wysprzeglik, ale tematu jak ta pompke czy silownik, pod pedalem zmienic juz nie. Byc moze to juz nadmiar informacji jak na krotki czas i zbyt wiele tych postow. Gdzie i tak, wiele z nich, troche sie rozmija z tym co jest faktycznie. Bo sa pisane manuale do roznych aut, czy roznych wersji silnikowych, a jak sie okazuje sie roznia. Ale to nic :) Mam tylko nadzieje, ze uda sie to zrobic jakos na czasie.
Tomek daj znac jakbys mial tam chwilke czasu. Z gory dziekuje !
Zreszta Wszystkim Wam dziekuej za pomoc informacyjna jak dotychczas :)
P.S. Znacie Smietane z Dobrzycy? W sensie jaki jest jako mechanik ? Bo mnie tu wiele osob w pracy go poleca, zeby z tmy problemem do niego jechac, wiec Was spytam, czy ktos cos wie na jego temat, mial z nim stycznosc.
Pozdro !!
Dzieki Marek za info, czesci swoje mam juz tez od jakiegos czasu. Chodzi Ci te byle daewoo, kolo ul. Korczaka na podlasiu ?
Dobra troche pogrzebalem po tym forum.
Slavol, jesli chodzi Ci o ta pompe co na zdjeciu, pompa sprzegla ? Bo to faktycznie, jakos sie dziwnie zachowuje. Lezy troche, pod pedalem hamulca, przy wciskaniu, pierw jakby za lekko wpadalo i dopiero pod koniec jakby mialo opor do wysprzeglania, wysprzeglik tez dzwignia, od sprzegla, za wiele nie rusza. (choc nie wiem, dokladnie jak powinno pracowac)
I jeszcze jedno pytanie, bo tego akurat na forum znalezc nie moge. Co to za biale ustojstwo wisi i dynda, za pedalem sprzegla ? Do czego sluzy, poza dyndaniem? Tak z ciekawosci.