-
tak założyłem nowy ponad miesiąc temu i wlaśnie trafil go i wziolem nowy ale mechanik mowil ze ta łapa ma nie latac na wszystkie strony a u mnie lata powinna byc sztywna
---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:26 ----------
to cos jednak musi tam byc
---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:28 ----------
i co o tym myslisz
---------- Post added at 16:41 ---------- Previous post was at 16:33 ----------
????
---------- Post added at 16:48 ---------- Previous post was at 16:41 ----------
pomocy co mam robic z tym?
-
załozyłes cały nowy wysprzeglnik czy tylko zestaw naprawczy? Twój opis sugeruje jakby łapa łapała wysprzeglnnik i go "przekaszała" co jest średnio możliwe. Doprze przyrecony wysprzeglnik chodzi w jednej osi krzywo moze chodzić sama łapa ale nie ma to wpływu na pozycję w wsyprzęglniku i pytanie jakiej firmy był ten wysprzeglnik bądź zestaw naprawczy:)
-
caly nowy kupilem przedtem i teraz chyba jakiei wloski bo lapa chodzi na boki i krzywi wysprzeglik ale nie ma byc nic na lapie zadnego zabezpieczenia zeby chodzilo to na wprost i tyl
---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:55 ----------
jak wziolem lape do rak i machalem nia na obie strony i kosi wysprzeglik
---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:59 ----------
i co tu robic
-
łapa wysprzęglając opiera się na trzpieniu bolcu w meiscu zagłebioenia i to on gwarantuje jednoosiowosć ruchu łapy. sa na niej 2 puntky naicskowe
1. poruszające sie naturalnie osiowo łozysko sprzęgłowe osadzone na wałku sprzęgłowym skrzyni
2. Wysprzęglnik przykrecony na sztywno do skrzy,/ nadwozia :)
na srodku jest zabzpieczenie, tulejka badz kula na ktorej osadzona jest łapa w specjalnie przygotowanym wyzlobieniue, rozumiem ze brakuje tego puntku przegicia tak?
-
zobacz sobie stronke wczesniej wrzucilem tam fotke a jesli chodzi o ten wysprzeglik to on wchodzi w lape sprzegła i ona sie rusza na lewo i prawo a powinna byc sztywna i ponoc w ksztalcie kwadratu jest tam zabezpieczenie ale ja wlasnie tego nie mam i ona sie rusze we wszystkie strony
-
1 załącznik(i)
-
1 załącznik(i)
Załącznik 24422nowy wysprzeglik i ta lapa w tyle cala metalowa i tam powinno cos byc bo sie rusza
-
no to skoro wiesz ze nei ma zabezpieczenia a powinno byc to czemu nei zaczniesz od uzupelnienia go? moze ja dzisiaj coś ciężko kojarzę, ale chyba tak się powinno zrobić...
-
tak tylko ze ja potrzebuje to zabezpieczenie bo go nie posiadam wogule i gdzie to dostane
---------- Post added at 17:12 ---------- Previous post was at 17:07 ----------
i jak
-
ASO? z tego co rozumiem jest to trzpein wkrecany w dzwon skrzyni i zabezpieczony nakretka tak?