To ja już nie wiem na co przejść z Mobila 10W40 :|?: Zgłupiałem. <patykiem>Cytat:
Napisał Alfista
Printable View
To ja już nie wiem na co przejść z Mobila 10W40 :|?: Zgłupiałem. <patykiem>Cytat:
Napisał Alfista
Zauważalnie szybsze grzanie silnika przy pełnym ogniu. Oprócz tego ładnie pachniał benzynką jak wymieniałem, nie mam takich objawów na Selenii Racing. Inni tez potwierdzają szybkie starzenie 300V.Cytat:
Napisał grzelutek
nie, nie. pojechalem tylko po drugie auto i linke. wsiadlem do alfy z nadzieja ze moze jednak odpali i odpalila :)Cytat:
Napisał Alfista
to jednak on jest za gesty?
wczesniej jezdzilem na motulu 10w40, przejechalem 7500km i tez na nowy juz nie wygladal... kolor nie byl zloty tylko brazowawy
E raczej dał odpocząć AR i po odpoczynku dał jej jeszcze jedna szansę ni o zagadała :DDDCytat:
Napisał Alfista
Cytat:
Napisał Tuti
Z tego co ja wiem, to brązowawy kolor oleju robi się dosyć szybko po zalaniu i nie świadczy o zużyciu oleju.
całkowita nie prawda jest to jeden z najlepszych olei w tej klasie , Jakie starzenie jakie grzanie silnika :shock: :?: całkowite odwrotna reakcja była w moim silniku , pomyśl dobrze czy to chodzi o Motul , może to było co innego? :wink:Cytat:
Napisał Digit
przez 4 tys byl jeszcze zlotawy na bagnecie. chociaz moze to zludzenie, inne swiatlo albo cos :)Cytat:
Napisał marek1975
Zczarniały olej tez świadczy o stanie silnika a nie tylko o słabej jakości olejuCytat:
Napisał Tuti
ten motul ciemnieje (ale nie czernieje :D ) po 1000 km pracy. Ciśnienie jest ok. Natomiast jak po kolorze oceniacie jakość oleju to nie wlewajcie nigdy olejów z MoS2 :D toż to smoła od początku :D
Andrzeju, źle to odebrałeś. Według mnie Motul 300V to olej jednak stricte wyczynowy i nie nadaje się do ujeżdżania w dłuższym okresie czasu. Na początku sprawował się ślicznie, a po 5000km wyraźne objawy, o których już wyżej pisałem.Cytat:
Napisał 75andrew155
Jestem pewien, że ten problem nie dotyczy używanego przez Ciebie Motula 4100 :-)
Ale jest to olej półsyntetyczny, więc póki co sobie go odpuszczam, Selenia Racing 10W60 sprawdza się u mnie idealnie.
Pozdrawiam, d.