-
niby racja ale nik niemiał doczynienia z dyskutujących chyba z tym silnikiem więc niewiadomo może ten diezel też coś w sobie ma 8) ale wątpie raczej.Ma ciekawe rozwiązania techniczne ale brzmienie napewno niezaciekawe.Moc też niczego sobie.Ogolnie dla mnie to zagadka.
-
No wynalazek ciekawy, mialem 3 szt. 33, ale na diesla 3-cylindrowego bym sie nie skusil, slyszalem jak chodzi 1,4 tdi VW, tez 3 garki, do tego technologia diesli z tamtych lat, chodzic musi jak traktor. Ale nic to pracuja juz nad dieslem z 3 w nazwie, 6 cylindrow 3,0 jtd, taki to i owszem.
-
Znając alfe romeo rzcej nie skreślał bym tak szybko tego diezla :D Moze to być dobra jednostka.Ale jedno jest pewne zadnych zamienników do tego pewnie nie robią.
-
Silnik ten zamowili w VM Motori, to nie Alfy konstrukcja, nigdy sie tym nie interesowalem, ale mozliwe ze to skrocona wersja ich czterocylindrowca, ktory tez mial pojedyncze glowice.
-
Ja jestem pewny że to tosamo co w 75(2.0) tyle że odchudzone o jeden garnek :D
-
1. Jakby ktoś był zainteresowany to wiem kto ma do sprzedania na części 33 serii 3 - 1,8 TD. chyba jest jeszcze prawie cała, silnik chyba też jest.
2. Co wy z tym zgrzytraniem 2? jeździłem pięcioma 33, w tym dwoma serii 1, dwoma serii 2 i jedną serii 3. Obecnie mam 3 sztuki 33 (jedną serii 2 i 2 serii 3) i w żadnej nie zgrzytał drugi biegWe wszytskich natomiast zgrzytała jedynka przy wrzucaniu. Trochę pomagało wciśnięcie sprzegła w podłogę...