Cytat:
Napisał Paweł156
Nie będę sie upierał, jednak mój mechanik twierdzi inaczej tym bardziej ze wymieniał turbine w takiej Alfie.
Printable View
Cytat:
Napisał Paweł156
Nie będę sie upierał, jednak mój mechanik twierdzi inaczej tym bardziej ze wymieniał turbine w takiej Alfie.
Skoro przy takich wskazaniach termostat jest walnięty i układ jest bez przerwy na dużym obiegu to może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego po przejechaniu około 10km nawiew ciepłego powietrza działa bez zarzutu i nie ma problemu z ogrzewaniem?Cytat:
Napisał Maciek-156
p.s. Mam tak samo jak na zdjęciu. : :|?: :shock:
Mojemu koledze niby też be zarzutu działał, ale jak wymienił termostat za moja namowa to teraz dopiero działa nawiew bez zarzutu, był zdziwiony że tak może grzac :D
A jak sprawa z czasem wymiany, kosztami robocizny i części wygląda do 1,8TS?
W ubiegłym tygodniu wymieniałem dziewczynie termostat w Bravo. Było podobnie jak u Ciebie. Wręcz identycznie. Teraz grzeje tak,ze o kratki nawiewu można sie popażyć, pali o litra mniej,a kobitka jaka zadowolona... :wink:Cytat:
Napisał slow
Pozdr. Tiga
Ja dodam od siebie, ze oprócz termostatu warto wymienić płyn na Paraflu UP. U siebie wymieniłem jedno i drugie i mam w końcu spokój. Miałem podobnie jak wy, temp max 70 przy +10 na zewnątrz.
Teraz przy -4 na zewnątrz auto zagrzewa się w ciągu 5-6min do otwarcia termostatu i po nastepnych 3-4min mam już około 88stopni (wskazówka prawie pionowo).
Do 2.0 TS kupilem Verneta, koszt 120 zl.Po zapoznaniu sie z kilkoma obrazkami sam wzialem sie za wymiane.Robilem to pierwszy raz i zajelo mi to przeszlo godzine.Cytat:
Napisał Konik
W warunkach jakie obecnie panuja dobrze miec ogrzewany garaz do takich operacji.Sciagniecie zmarznietych przewodow gumowych nie nalezy do latwych czynnosci, czesto nawet niemozliwych jesli nam na nich jeszcze zalezy :)
Obecnie wskaznik pokazuje 80 -90 st.
A powiedz proszę czy wypłyneło Ci wiele płynu, ile dolałeś i czy może wymieniałeś na nowy. Pewnie kupiłeś w IC a jeśli tak to czy była w zestawie jakaś uszczelka na podmiankę.Cytat:
Napisał pitt24
U mnie obecnie mam w chłodnicy płyn, który nie zamarza przy ponad -35 stopniach dalej nie miałem skali na mierniku. Poprzedni właściciel zamiast dolewać wody to chyba koncentratu dolewał i przez to cały zbiorniczek wyrównawczy zaszedł zielonkawym nalotem.
Proszę o info to może w piątek bym kupił termostat i wymienił w weekend.
Jako ze nikt nie wyrazil sprzeciwu ani nie wykryl bledow technicznych postanowilem zamiescic moj opis w dziale "Zrob to sam "
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...6121.htm#71826
Maciek zalozyl temat i znowu od nowa zaczynaja mnie nachodzic watpliwosci :roll:
Juz sie pare razy na tym forum pytalem, temat walkowany i w sumie to nadal nie wiem czy jak mam temp plynu (mierzona w zbiorniczku) w granicach 83 to dobrze czy zle?
Po wskazowka pokazuje leciutenko ponad 70, ale zmierzona wart jest ok 83.
Jak powinna byc optymalna temperatura?