-
OK 4 wahacze TRW są, amortyzatory oryginalne świecące sportpack przód też już są.
Czas na inne rzeczy które wymagają wymiany tzn pasowałoby wymiany i proszę o polecenie co wymienić i najlepiej jakiego producenta i gdzie najtaniej go szukać? ;)
Mam zamiar jeszcze gumy na stabilizatorze wymienić na sportowe (żółte) z poliretanu (czy jak się to tam pisze)
łącznik stabilizatora z TRW (bo mam QPE wsadzoną jakąś)
No i do amortyzatora jakąś osłone (odboje) :>
Trzeba wszystko zrobić na "glancy glan"
Oczywiście wahacze itp będe zakładał dopiero jak zakupie wszystkie części bo na raty mi się wymieniać nie chce każdej części :D
-
Dobra zbliża się 11 Kwietnia czyli czas wymiany całego zawieszenia :)
Jak już pisałem mam:
- 4 wachacze TRW na przód
- Amorki sportpack oryginaliiii przód
Co jeszcze potrzeba do wymiany w takich momentach? Prosze o jakieś linki itp abym nie kupił czegoś czego nie potrzebuje
wiadomo kupie:
- łączniki stabilizatora TRW
- gumy na stabilizator (i tu pytanie jakie są do mnie? średnica itp i jakie polecacie wsadzić? )
Co jeszcze?
Jak dokładnie wygląda ta osłona na amortyzator i jakieś łożysko czy poduszka amortyzatora? to też muszę kupić ale nie wiem dokładnie które i potrzebuje w tym pomocy
Czy coś jeszcze jest do wymiany wtedy gdy i tak całe zawieszenie idzie w DOŁ?
Dzięki z góry, Pozdrawiam
-
Może końcówka drążka kierowniczego?
-
a no i gumy stabilizatora to oczywiście 2 sztuki i teraz pytanie czy Poliuretan i jakie średnice wziąć?
-
Gumy stabilizatora wymienione na poliuretany z tego co pamiętam komuś skrzypiały i ich nie polecał.
-
to w końcu w jakiej cenie ktokolwiek znalazł amory billstein b6 , b4 tez ,akurat przód mam też wyj***ny i szukam najlepszej oferty cenowej, do tego sprężyny , mam teraz eibacha serii sportline -50mm ,autko pięknie sie prezentuje, ale jazda to juz co innego szczególnie z wywalonym jednym przednim amorkiem, juz mnie to męczy i chcem albo serie lub delikatne obniżenie:), zeby nie bać sie o miske olejowa nonstop:P a i komfortu troszki człowiek zaznać chce :)
-
A może http://3rajder.com.pl/os/index.php?m...ducts_id=41694 http://3rajder.com.pl/os/index.php?m...ducts_id=41693 wychodzi niezbyt drogo. Jak poczekasz aż trochę się najeżdze (właśnie załozyłem komplet) to Ci powiem więcej o jeżdżeniu z nimi.
-
U nas na warsztacie montujemy Master Sporta i ludzie praktycznie nie wracają za szybko z kolejnymi problemami z zawieszeniem, gwarancję producent daje na 5 lat, albo 80 tyś km i faktycznie jest to realistyczna gwarancja, sprawdza się w życiu.
-