-
Pozwole sobie jeszcze dodac ze marchewa przynajmniej w moim samochodzie pojawi sie zawsze kiedy po paru probach nie odpali tak jest teraz tak bylo kiedys kiedy grzebalem przy rozruszniku i przypadkiem nie podpialem glownego "+" i dzialal tylko bendiks po paru cyknieciach pojawila sie marchewa ktora zgasla kiedy udalo mi sie uruchomic silnik. Podobnie bylo podczas kiedy byl problem z masa na ECU chodz to akurat osobny i specyficzny przypadek.
-
Poczekajmy, co napisze kolega bubu321 z tą marchewką.
A jak tam iskra na świecach - sprawdziłeś, czy jest?
-
Narazie dopadla mnie choroba :( ale jutro planuje spedzic dzien z alfa sam na sam i nie odpuszcze poki nie zagada :)
-
Ok Panowie jeszcze raz na spokojnie
1) Sprawdzalem iskre i okazalo sie ze ani sladu, zadnej iskry - sprawdzalem 1 i 3 cewke wyrywkowo mala duza swieca i nic
2) Wiec mamy przyczyne nie odpalenia
3) Teraz najwazniejsze co moze byc tego przyczyna ?
Wracajac do samego poczatku to podjalem sie prostej czynnosci (jakby sie moglo wydawac) wymiany fajek na nowe + oczyszczenie kabli i cewek jedyna rzecza ktora zrobilem zle to nie odpialem akumulatora podczas wyciagania kabelkow z cewek.
Macie jakies pomysły co nalezy sprawdzic ? Czy odlaczenie aku na 30 min to znaczy ze mam czekac dokladnie 30 min poniewaz u siebie odlaczalem to na nieco ponad godzinke no i chyba nie pomoglo
-
A jesteś pewny tego czujnika wału korbowego?
Sprawdź go dokładnie, bo coś mi się widzi, że to on jest powodem tych sensacji.
-
Pisałem o przekaźnikach przy akumulatorze. sprawdziłeś?
-
Dokladnie chodzi o przekazniki po przeczyszczeniu odpalila od kopa problem w tym ze jak poskrecalem wszystko to znow odpalic nie chce jest jakis niezadowny sposob na to zeby to cholerstwo stykalo ? Bo teraz nikt nie zna dnia i godziny kiedy bella strzeli focha i nie odpali sa jakies srodki ktore poprawiaja stycznosc ?
-
kupić nowe :) widocznie się zawieszają
---------- Post dodany o godzinie 15:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:43 ----------
Może to coś z czujnikiem wału? podobne są kłopoty z odpaleniem.
jak czujnik nie działa to wtedy nie ma iskry na świecach.
-
Przy czujniku bede obstawal dalej ze jest w porzadku pozatym do poki nie zaczalem grzebac w kablach to zadnych problemow z odpaleniem nie mialem :) jutro pojde po przekazniki
-
Na początek zamień je miejscami. posłuchaj czy pompa się uruchomi i spróbuj odpalić