lekkie pocenie tego węża to chyba normalna rzecz.U mnie też jest przypocony.Jeżeli masz dużo tego oleju że aż poleciał na filtr to masz nieszczelną rurę
Printable View
Witam,
Odkopuję temat ponieważ wydaje mi się że moja alfa bierze olej - muszę to jeszcze sprawdzić bo wcześniej nie rzuciło mi się to w oczy - ale chciałem się już teraz poinformować o możliwych przyczynach. Posiadam oczywiście 147 1.9 jtd.
Mam pytanie, bo piszecie tutaj o uszkodzonych uszczelniaczach w turbinie - czy w takim wypadku tylko te uszczelniacze są do wymiany czy rozumiemy przez to ze cała turbina jest do regenracji/wymiany?
Jeśli usterka jest zlokalizowana w miarę wcześnie może skończyć się na uszczelniaczach lecz rzadko tak jest, trzeba rozebrać i obejrzeć wirnik i muszle.
Nie ale najbardziej prawdopodobna. Jaki masz faktyczny przebieg i na jakim oleju jeździsz?
Witam. Ostatnio zdjąłem wąż od turbo bo się lekko zsunął i w turbinie po przejechaniu palcem zauważyłem trochę oleju na dole. Dodam że dalej wąż jest suchy. Czy to normalne ?
Jak jest trochę to nie ma strachu.
Nie była to jakaś kałuża tylko takie jakby lekkie zapocenie na dole. A auto lubi trochę zadymić tak powyżej 160 więc myślałem że może przez to