to sorki
Printable View
to sorki
z tego co pamietam ktos gdzies pisal o srubce pod logo AR.Trzeba odkleic delikatnie i rozkrecic kluczyk.
czesc,
nie wiem czy rzeczywiscie jest to kluczyk do 159, ale do MiTo na pewno.
zeby go rozebrac nalezy delikatnie, ostrym przyrzadem wydlubac "grill" razem z czerwonym wypelnieniem - jest z gumy wiec nalezy uwazac by go nie uszkodzic. Pod nim jest srubka i zatrzask - po odkreceniu srubki i podwazeniu zatrzasku delikatnie otworzyc srubokretem podwazajac np. od strony mocowania linki breloczka.
Powodzenia i pozdrawiam,
Jarek
ps
post co prawda bardzo stary, ale jak dotad nie widzialem nigdzie w necie rozwiazania tego problemu- moze komus sie przyda...
Załącznik 54457
Witam wszystkich chciałem tylko powiedzieć że pod logo nie ma żadnej śrubki !!! wiec nawet nie ruszajcie tego logo trzeba delikatnie podważyć gumkę od strony guzików najlepiej na dole i powoli wyciągać 30 sekund roboty przez te logo i szukania pod nim śrubki straciłem pół dnia trudno ale niepotrzebnie okaleczyłem logo pozdrawiam aha tyczy się to tych naszych czarnych kluczyków
Takie pytanie; mam uszkodzoną obudowę co opisiywałem wcześniej i po dość długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć używkę na allegro, co prawda nie ideał ale w dużo lepszymm stanie niż mój:) Sprawa wygląda tak że chce teraz z dwóch złożyć jeden tj. część czarna zostaje moja nieruszana bo jest w dobrym stanie, od nowo zakupionego pójdze część górna wkładana, chcę tylko przełożyć grot z mojego starego. Wie ktoś jak to zrobić?
Ps. Jakby kogoś interesowało jak wytrzymały jest kluczyk w 159 to tak wygląda po przejechaniu przez kilku/kilkunastotonową ciężarówkę:)
Załącznik 75613Załącznik 75614
z boku masz dziurkę a to jest taki sworzeń ja to wyciągałem wsadzając tam tam twardy drucik stalowy z zadziorkiem żeby się zahaczyło 10 sekund roboty ale kombinowania 2 dni hehe :)
Dzięki. Poszło szybko i sprawnie:)
A tak wogóle to nie Ty przypadkiem sprzedawałeś ten kluczyk na Allegro?
możliwe :) z brelokiem ? fajnie że pomogłem
No z brelokiem. Skórzanym/skóropodobnym:)
noto kolego zrobiliśmy podobnie ja też kupiłem inny "lepszy" i przełożyłem bebechy :)