Napisał
pr0k0p
No właśnie, ciekawe jak to z tymi wtryskami jest. Wydaje mi się, ze największym problemem byłoby przeprogramowanie ECU, wtryski powinny być P&P. Ale to zgadywanie.
Z tą sprężarką mnie zaciekawiliście. Nawet nie wiedziałem, jej że położenie może mieć tak duże znaczenie. Aż zajrzę do siebie pod maskę na wolniejszej chwili.
Cinek, a w 1.9 16v nie jest turbo 1749mv? Do takiej informacji dokopałem się w eLearnie. Z tego co pamiętam, to u mnie ciśnienie dochodzi do 1.55 bara (a mam niestety belga z 136 KM na pokładzie - dół to totalna porażka). Co do modów konkretnego modelu, to jak się nie ma co się lubi..... :) dlatego interesuje mnie temat 1.9. 2.4 jeszcze długo nie zobaczę.
Najgorszy jest u mnie fakt, że jakiś rok temu (10 kkm tylko zrobione, mało jeździłem) miałem wymieniane sprzęgło i dwumasa. Więc teraz tuning tych części oznaczałby wyrzucone parę tysięcy w błoto :/
Cinek, jak ty to robisz, że pomimo swojej pracy, masz jeszcze czas na forum i na, jak widziałem, konkretne dłuższe wypowiedzi? Ja od poniedziałku się zbieram z odpisaniem i dopiero dziś się udało.
Pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi,
P.