I jest znowu, od chwili jak ją LandiRenzo przejęło.
Printable View
Być może, według mnie LOVATO zrobił tylko reduktor podciśnieniowy o dużej wytrzymalosci i nic więcej wszystkie inne produkty były nie dopracowane i awaryjne.
witam znowu
wczesniej pytalem o zestawy z brc i stag
dzis dodatkowo bylem u 2 gazownikow
pierwszy proponował: cena 2500-2700
-stag 4 (mówiłem mu o 300 - 4plus, ale mądrala stwierdził że to bedzie przerost techniki nad potrzebami i że moj samochód tego nie wykorzysta, juz mi sie odniechciało z nim rozmawiac - przypomne alfa 156 1.8 ts 2003 r)
-reduktor - tomasetto alaska
- wtryski - valtek e 34 lub po prostu valtek (nie ma to jak wspaniały wtrysk od valteka :)
ten pan od razu mi nie się nie spodobał już po tym co mowił ze lepiej nie dopłacać do staga 4-plus co według mnie jest po prostu bzdura i facet tak dokładnie nie wie co mówi.
drugi gazownik: cena 3300
założy mi gaz ale cały od AEB
moja opinia : pierwszy pan odpada a drugi mi sie bardzo spodobał wiedział naprawde co jest na rzeczy ale nie chciał zakładać staga 300-4 plus, w ogóle staga nie chciał zakładać bo jak powiedział z doświadczenia i ze szkoleń na które jezdzi że ich awaryjność wynosi 30%.
znajomi do niego jeżdżą i każdy go chwali, nawet sie dowiedziałem że zakłada on instalacje do wszyskich Coltów (nauka jazdy) ktore jeżdżą po mieście i każdy ma gwarancje na wszystko na 2 lata które przecież robią ok 80 kkm rocznie.
Bardzo drogo, ja dałem równe 3000 w lipcu do V6 i wszystko śmiga jak powinno w warsztacie partnerskim AC w Dąbrowie Górniczej. Instalki prawie nie widać.
Nie bierzcie drogich gaziarzy bo i tak nie macie gwarancji na dobry montaż. Należy wybrać najtańszego gazownika, który wam założy to co chcecie i jak chcecie.
Ja mam Staga 300-6+ wtryski MJ i Reduktor Magic 3 i wszystko śmiga do odcinki nawet na gazie jest jakby szybszy. Temperatura przełączania 25 stopni.
Niedługo wymienię tylko reduktor bo pomimo, że bardzo dobrze działa (spadek ciśnienia tylko 0,15-0,2 bara) to jednak z czasem uszczelki mogą stwardnieć.
najbardziej wlasnie mnie cena odrzuca.
ale kilku znajomych co jezdzi na gazie wszsycy kozystaja z jego uslug. wszyscy strasznie sobie goscia chwala i naprawde dzis sie przekonalem ze facet ma wiedze na temat lpg, wie o czym mowi i nikt na nie go nie narzeka .
waham sie bo nie wiem czy jest to warte tych 800 zl roznicy miedzy instalacjami obu gazowników.
nie wiem czy nie najlepeij bedzie jechać do goscia co proponowal mi staga, zamówic u niego zestaw : stag 300 4 plus i do tego dobre wtryski i reduktor.