Dobra. Pare razy ja kleilem.
Printable View
Dobra. Pare razy ja kleilem.
Więc rozmawiam z doświadczoną osobą. Folie zamówię na dniach bo i tak pogody nie ma. Slavol mam jeszcze pytanie co do montażu czy właściwie to zrobie jesli tak to będzie wyglądać. No i jakieś cenne uwagi.
Pierw wziąłbym się za boczne tylne więc zdejmuje uszczelki od szyb okien, by mieć dostęp do całej szyby. Następnie myje płynem do okien dokładnie ściereczką i przemywam czystą wodą. Póżniej odtłuszczanie szyby, ale czym? Czy to płyn załatwi.
Przygotowuje
wode w pojemniku z pryskaczem, tutaj dolac ludwika podobno ile?
Sciągaczke ktora jest w zestawie z tania folią ale podobno rysuje to nalozylbym na nią sciereczke do czyszczenia okularów bo tak wyczytałem i bedzie ok?
Nożyk tez chyba bedzie w zestawie
Którą stroną folie przyłożyć od zewnątrz? Tzn. do docinki jak ją ustawić żebym nie wyciął na odwrót
Nastepnie pryskam szybe wewnatrz auta i zdejmuje folie (rozklejam ja) i pryskam od strony przylepianej wodą z dozownika
Dopasowywuje folie ustawiam dokladnie na dole chyba trzeba 1cm pod uszczelke wpuscic tylko jak to docisnąć na dole
Jak juz sie ustawi to sciagam sciągaczką wode w góre dól boki. jesli dolega dobrze to zabieg skonczony.
dostępu do opalarki nie mam wiec mysle ze bez niej sie obejdzie.
Na poczatek boczne tyły jeśli wyjdą będę myślał o tylnej.
Dziś kleiłem boczna zwykła folią za 18zł i wyszło dobrze. W miare ok dałem rade jak na pierwszy raz, jedyny problem mam z docinką u góry. Jakim nożem docinać folię? Wziąłem zwykły biurowy wysuwany bo w zestawie nie było ale nie wiem czy on był taki tępy czy ja nie potrafie ciąć, wyszedł troche zygzak u góry choć jak zasunięta jest to tego nie widać.
I folie chyba zamówię Bruxsafol bo w tej cenie za 80zł jest 1,5m na 1m.b wiec wychodzi to samo 300x50cm.
A z tą zwykłą za 18 zł co się stanie?
Zedrę ją na dniach, bo czytałem, że z takimi foliami to same kłopoty. Kupiłem ją, aby nabrać troche wprawy zanim będę kleił Bruxsafolem, bo 80zł drogą nie chodzi. :)
Jakiego noża używałeś do docinki folii?