czy moze ktos mi dac wskazowke gdzie nalezy szukac zrodel zbierania sie wody w wnetrzu
Printable View
czy moze ktos mi dac wskazowke gdzie nalezy szukac zrodel zbierania sie wody w wnetrzu
wchodzisz do auta z butami w śniegu wszystko wytrzepujesz w dywaniki, dywaniki nasiąkają i są źródłem wody wydaje mi się że około 80% wilgoci idzie właśnie z dywaników ale to pisane było wcześniej, gdzie i jak się pozbyć wody.
to nie od dywanikow . stary mial vana i duzo tam jest tych dywanikow a nigdy nie parowaly a przynajmniej 50% aut ma takie dywaniki , amoze byc tak ze jest gdzies dziura w podlodze i przeznia dostaje sie woda
No ja nie mam dywaników tylko mam gumowe wycieraczki i też szyby parują. Nawiew na poz. 3 włączony na szybę i nogi, temp lekko ponad 20 parę stopni i szyby tak nie parują. Niby się tak wydaję że to nie od dywaników ale sprawdź wykładzinę czy nie jest wilgotna ale powiem szczerze że "w tych typach tak jest" i koniec kropka. Wiele razy to było wałkowane na forum.
ja mam dosc juz skrobania szyb od srodka .nieraz biuore suszarke do srodka na 20 min i jest ok .ale gdy zostawie pozniej na 30 min. i wchodze i znowy to samo!
spróbujcie ten sposób z płynem coraz więcej osób mi mówi że to pomaga,
wydatek 2 zł a może problem będzie z głowy
probowalem roznymi sposobami a tak wogole mi w srodku nie grzeje ale zabieram sie do wymiany termostatu bo w zeszlym roku ciekl mi plyn z nagrzewnicy i zawor byl walniety teraz jest ok
Najpewniejszy i najtańszy sposób na parowanie szyb od w środku to umyć je zwykłym płynem do naczyń. Może być Ludwik:)