Jeśli okaże się że sprzęgło wymaga wymiany to nie trzeba wymieniać wysprzeglika.W Twoim przypadku nie cieknie ,skok jest dobry więc bym go nie ruszał.
Printable View
ja przy takiej wymianie od razu zestaw naprawczy do wysprzeglnika robilem:) bo byl na wierzchu:)
hehe masz racje ja w moim mialem podejrzenie co do wieku gum i fakt ze nei bylem do konca zadowolony z jego dzialania. ale mam tez 2 zasade;) wole zestaw naprawczy do org wysprzeglnika niz wysprzeglnik zamiennik:)
Ja na własnej skórze wymieniłem 2 zestawy naprawcze i wytrzymały za każdym razem od zimy do zimy...
na początku grudnia kupiłem zamiennik wysprzęglik cały założyłem i myśle, że pożyje dłużej niż rok....
Co prawda to boxer, ale wysprzęgliki o takiej samej zasadzie działania, a i pewnie konstrukcyjnie niewiele sie różnią.
hmm moze stopien zuzycia wysprzeglnika dyskwalifikowal zestaw naprawczy jako skuteczne rozwiazanie?
Myślę, że te gumki sa po prostu marne i sie szybko zuzywaja. Aha i zakladalem do 2 wysprzeglików te gumki, raz do swojego, a raz do innego ktory mialem. Mam druga alfe jako dawce ;) Najgorsze jest to, że juz dwa razy mi się to stało 300 km od domu :)
Ale prawdziwy alfisti wozi klucze ze soba :D