Ok,czekam na newsa:)pozdrawiam.
Printable View
Ok,czekam na newsa:)pozdrawiam.
- FIAT ECU Scan i te jego tłumaczenie opisu błędu no ale jest i działa i podaje po polsku.
- tylko trzeba pamiętac że tłumacz nie zna samochodu !!!! i należy tłumaczyć z naszego na polski
- P1173 to także problemy z ciśnieniem paliwa i jego obiegiem.
- P1173 to bład jaki powstaje przy wysokich obrotach, to nie to co P1172 , błąd biegu jałowego.
- także P1173 to zabita sonda lambda ( jazda tylko po mieście na małych obrotach silnika ), pokryta juz obecnie ołowiem lub sadzą.
- można wypalić sadzę ale nie wiem czy to pomoże.
- fałszywe powietrze na wejściu ( rura gumowa, opaska ) i na wyjściu ( elastyczny tłumik drgań , katalizator).
- ten bład nie powoduja wtryskiwacze.
Dzięki za odpowiedź i pomoc.
- i jak profesjonalna diangnostyka i sprawdzenie auta ?Cytat:
W sobotę jadę do gościa, który zajmuje się tego typu tematami i wie dość sporo o Alfach.
Nie byłem w końcu, ponieważ kompletnie nie mam teraz czasu. Sesja się skończy albo będę miał chwilę na oddech, to się do niego wybiorę. Przez telefon powiedział, że to pewnie sonda.
Wreszcie znalazłem chwilę i udało mi się zająć tematem - komputer wskazuje mniej więcej 2 razy za duży przepływ powietrza niż norma przewiduje, więc raczej na bank jest to przepływka. Sonda ok. Arturo147 miał rację od początku. :D
Nie zakładam nowego wątku, bo błąd w sumie podobny.
Czy bez dodatkowych informacji można powiedzieć, czy jeżeli P1173 występuje (co jakiś czas, raczej przy niskich obrotach lub na jałowym) razem z P0141 - dwa razy, raz dodatkowo z P1176, to powodem możę być zepsuta lambda, czy również wchodzą w grę inne powody z tego wątku (np. MAF).
Aha, ważne chyba jest że po raz pierwszy ten błąd wystąpił po odpalaniu Belli z kabli. Potem po podłączeniu akumulatora po nałądowaniu na prostowniku - ale w obu przypadkach nie od razu, tylko po jakimś czasie... trzeci raz od razu po uruchomieniu. Po skasowaniu i ponownym uruchomieniu na razie nie występuje...
- a co to ma wspólnego z aR 147 TS, pytasz o 156 TS ?
Ale TS to TS chyba ten sam...
OK, wiem ze w 147 nie bylo 1.8... I ze sa pewne roznice....
Ale problem podobny i nie chcialem przede wszystkim mnozyc watkow... Ale moge zadac to pytanie w dziale 156 ;)
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk