Spoko. Drogie zamienniki były jeszcze, jako takie, ale te tanie to gów.. kiedyś robiliśmy corse i klient uparł się na zamiennik i tak woził nam zderzaki bo dopiero jako tako pasował 6 zderzak każdy był za krótki na rogach.
Printable View
Hehehe :D
Co nie zmienia faktu, że ja mam swoje zdanie a Ty masz swoje zadnie.
Nie moge sobie przypomniec do jakiego auta gośc nam przywiózł kiedyś używkę ale...
Od wewnatrz połowa zderzaka była zielona a druga połowa czerwona, połączona ze soba za pomocą pianki montazowej, starej tablicy rejestracyjnej i wkrętów. Z zewnatrz kolor był w miarę podobny do tego na aucie u właściciela. Po pytaniu dlaczego kupił to g... w necie,
odpowiedział:
-Tani był
Kolego!
Jeśli naprawdę Cię nie pili to pilnuj zderzaków na Alledrogo aż kupisz dokładnie taki jak ten którego Ci brakuje.
Ponieważ u mnie kasy permanentnie brak - a jak policzyłem cenę dwóch zderzaków używanych, klapy, przesyłki, lakieru i lakierowania, to mi szczena opadła, to pomyślałem że warto byłoby kupić te elementy w kolorze jak moje żeby ich nie trzeba było lakierować.
Spisałem nr lakieru pilnowałem dzień w dzień alledrogo aż trafiłem na zderzak w kolorze identycznym jak mój w dobrej cenie (150zł). Telefon do gościa, zapytanie o nr koloru i stan zderzaka (czy nie odrapany, od spodu to chyba każdy jest otarty - ale od spodu nie widać - zresztą Twój za chwilę będzie taki sam), stan był dobry - przy okazji okazało się że gościu rozbiera na części całą alfę i jest również zderzak tylny i klapa - też w przystępnej cenie. Przy okazji dostałem w gratisie sonar do cofania który był w tylnym zderzaku. Wszystko za 600zł z transportem.
Założyłem na samochód i nawet odcień się nie różni - normalnie jakby od mojego samochodu...
Okazje się trafiają - tylko trzeba czasu.
Spróbuj poszukać zderzaka w swoim kolorze - a nóż trafisz dokładnie w odcień i parę setek w kieszeni z lakierowania zostanie...
ja kupilem ten zderzak w aukcji ponizej bo nie moglem znalezc orginalnego w kolorze blu vela 400 do tego lakier + jakies tam utwardzacze, podklady za 80 zl i malowanie 200 razem wyszlo 440 zl wszystko. zalozylem i jest okej nie bylo zadnych problemow
PS: widze ze nie tylko mnie sarny lubia:)
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-97-...381962483.html