Napisał
Tajniakos
Witam jeśli mogę wtrącić właśnie jestem po wymianie sondy lambda w swoim boxerze i powiem wam szczerze, że szukanie wtyczki tej sondy to strata czasu dlatego, że... odpowiedź na pytanie wcześniej sonda do boxera to nie to samo co w TS po drugie jak sonda to tylko bosch a jak bosch to lepiej odpowiednik czytać uniwersalna bo różnica jest w cenie rzędu 100-150PLN a w budowie taka, że ciachasz kabel i łączysz ze starym. Ja założyłem boscha 0258986506 czyli odpowiednik dedykowanej 0258003772 tego drugiego numeru jestem na 99% bo interesowałem się tylko pierwszą opcją. Ja swoją wyrwałem za 150PLN bo ktoś kupił i pomylił numer :P. Nie restartowałem potem kompa sposobem opisanym na forum były pewne obawy bo poczytałem na forum o tym sporo (ile się dało) ale mechanik zarzekał się, że nie ma takiej potrzeby. Dziś zrobiłem pierwsze 50km na nowej sondzie, świecach, oleju i filtrach i jest cudownie. Ciągnie już powyżej 2tys. aż za 4 :) cudowne uczucie. Reasumując olej szukanie wtyczki i zacznij szukać sondy boscha leć do mechanika i szerokiej drogi. Aaa i z tą sondą to bez kanału się nie obędzie od góry za "barankiem". Pozdrawiam