-
kolego nikt z nas nie ma zamiaru odwodzic Ciebie od AR, obiektywnie oceniamy te pojazdy, kazdy z swojego punktu widzenia
nie było wersji z czarna podsufitka, nie było GT z szyberdachem,
jesli bys sie zdecydował na AR, to napisz w dziale regionalnym, napewno znajdzie sie user który zna sie na danym modelu i doradzi Ci czy brac auto które sobie upatrzyłes
topowa werska AR to TI, QV, wersja wyposazenia to Progression
podaj link do ogłoszenia to bedziemy mogli okreslic co i jak z autem
pozdrawiam.
-
Była tylko blackline, ale zmiany niewielkie w wyglądzie. Nie tak jak "M" w BMW. Co do ciemnej podsufitki to nie orientuję się. Nie widziałem nigdy. Wszyscy Ci odradzają bo AR to specyficzne auta i to raczej taki socjologiczny efekt. Zarówno Alfa jak i BMW mają absurdalne opinie w naszym kraju. Jednak są tak zupełnie inne, że nie da się ich porównac. BMW to czysta tzw. niemiecka solidnośc i to jest fakt. Miałem kiedyś e46 ale nie coupe tylko sedan i mam porównanie. Alfa to typowo włoska wyrafinowana, piękna ale niekoniecznie dbająca o przyziemne sprawy konstrukcja. Powiem tak, gdybym nie był "alfistą" to kupiłbym e46 coupe bo to po prostu zajebiste auto. Jak nie pokochasz Alfy to nie zrozumiesz, na czym polega rogal na gębie jak do niej wsiadasz. A GT to kwintesencja AR...Ale to tylko moje zdanie;)
-
Podoba mi się ten egzemplarz.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-q2-p...C16090814.html
Nie wiem czy cena dobra - ok 44k zł wychodzi. Jest w Warszawie na modlińskiej, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby obejrzeć :)
-
coś tanio, ale zobaczyc zawsze można:)
-
wersja Q2, tak jak pisze szpera i powinno byc 170km w serii, wyglada na pełne wyposazenie
napisz w dziale regionalnym to ktoś sie z Toba sie wybierze obejrzec ten egzeplaz, moze bedzie miał kompa to sie podlaczy i zbada co sie da.
-
Przymierzałem się swego czasu do E46 coupe, więc trochę nimi pojeździłem. Wg. mnie kapitalny samochód - piękny, ale nie "oczojebny". Układ kierowniczy, przeniesienie napędu, silniki (tylko nie diesel na Boga!) to klasa sama dla siebie.
Oglądałem też jednego Compacta, ale zwymiotowałem na sam widok.
Niestety, dobrze utrzymane egzemplarze sporo kosztują i zwyczajnie nie było mnie na ten samochód stać.
Alfą GT nie jeździłem, mam 147 i jestem bardzo zadowolony. Nie powiedziałbym, że mocno odstaje od BMW jakością wykonania wnętrza. Jest pewnie nieco gorsza, ale nie jest to jakaś przepaść. No ale ponieważ nie wiem, na ile jazda GT różni się od jazdy 147, na tym swój wywód zakończę.
Aha, w rankingach niezawodności BMW E46 zajmuje dość niskie pozycje - na pewno bliżej Alfy niż Mercedesa SLK.
Gdybym był na Twoim miejscu, szukałbym E46 coupe z rzędową szóstką 2.8 albo GT z 3.2 V6. :) Mimo że Alfa ma paskudny tył... :P
-
Skąd ta niechęć do compact'a? Chyba nie widzieliście fajnych opcji tego modelu, faktycznie podstawowa jest niespecjalnie ciekawa.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/02/36.jpg
http://users.telenet.be/explaner/img/wim/zilver/3.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/02/37.jpg
Co do R6 w BMW, to fajna sprawa nie powiem, ale potrzebny mi koniecznie diesel :)
A co do cen, to fajny compact to do 30k zł, fajne coupe od 35-50k zł.
W modelu GT podoba mi się patent z podnoszoną szybą z tyłu. Teraz mam e36 coupe i czasami (przy okazji wakacji) niby bagażnik spory i coś nie chce wejść, bo przestrzeń załadunkowa mała. Tutaj tego problemu nie ma.
-
Nie! Zabierz te zdjęcia, bo mam mdłości! Sorry, ale próba uczynienia z Compacta ładnego samochodu, to jak próba zrobienia z Rafała Bryndala przystojniaka - ciężka sprawa...
Nie mówię, że to zły samochód. Jest po prostu brzydki.
-
Compact'a na starcie porównania skreślamy, bo jest z natury BEZNADZIEJNY :)
GT w sumie prócz tego, że ma ciekawy design i nieco lepszy 4-cylindrowy motorek to nie bardzo może konkurować z rasową Bawarą...
BMW jest lepsze, tylko jest pewien problem... Który stereotyp wolisz? Awarie, czy Buraki :D
-
Cytat:
Napisał
twardy
BMW jest lepsze,
w czym ?
bo ja idąc na parkingu do mojej GT czuję sie super i wyjątkowy
ktoś idący do bmw czuje się jak ktoś idący do bmw - chyba
;)
ale fakt faktem - kolega najpierw chyba musi sprawdzić czy czuje to "coś " a potem decyzja o kupnie
Discrimen - przejedź się GT , posiedź , pomyśl że to twoja , popatrz
potem na spokojnie ( w przypadku nas pojęcie "na spokojnie" przy GT jest trudne ) pomyśl
ja polecam
nawet względy praktyczne mogę wymieniać