-
Mam niestety to samo ale u mnie dziurka jest na tym mocowaniu ktore powinno tam byc;/ bede sie to staral jakos pospawac dopasowac kawalek plastiku z czegos bo nie jest duza:) jak udalo mi sie kiedys w poprzedniej pospawac zbiorniczek plynu chlodniczego to i z tym sie da rade;D jak zawitala obecnie do mnie odwilz to filtr tez sie mokry zrobi... choc mozliwe ze to z wilgotnosci powietrza roztopow i wody rzucanej z pod kol innych aut albo deszczu ktory tam ostro wpadal...
-
wymienialem ostatnio filtr i takze byl mokry. przyczyna- porwana uszczelka dekla i przekrecone 2 sroby mocujace.nie ma jak aso :) wypelnilem miejsce po uszczelce silikonem i skrecilem. podparlem takze od dolu ta oslone aby dobrze dolegala do reszty i mysle ze bedzie ok. przy okazji wyczyscilem te 2 zaslepki , zeby sobie bez oporow chodzily.
-
Czy koledzy od mokrych filtrów, mają osłony pod silnikiem?
-
Mają mają przynajmniej u mnie jest na miejscu. Niedługo będzie u mnie kolejna wymiana i jestem ciekawy w jakim stanie będzie tym razem filtr
-
Wydaje mi się że filtr jest nisko i długa droga, praktycznie w pionie nie pozwoli na zassanie wody do silnika :/ Bo też trochę mam strachu.
-
mam oslone pod silnikiem. mialem kilka aut i pierwszy raz spotkalem sie z takim debilizmem aby filtr ulokowac w takim miejscu. przewaznie to byly auta z grupy vag no ale tu jest inaczej he,moze dla tego zeby caly czas piescic nasze belle:rolleyes:
-
Ja przy wymianie filtra chciałem założyć stożek, czar prysł gdy zorientowałem się gdzie idą przewody dolotowe;)
-
Ja wspomniane dziurki zalepiłem po prostu taśmą. Nie ma możliwości, żeby przez dziurę nie wpadała woda. Jeżdżę i jest ok.
-
Mnie przy okazji wymiany oleju w qtronicu w aso zalepili dziurę w obudowie fitra gratis :)
-
A jak z myciem podwozia po zimie ? można spokojnie pojechać umyć tak żeby tam nie dostała sie żadna woda ?