Jeśli tak umieszczony IC daje rade w autach które mają po ponad 500KM do dlaczego ma nie dać rady w klekocie gdzie docelowo ma by trochę ponad 200KM? Może na dach miał go wrzucić?
Printable View
Jeśli tak umieszczony IC daje rade w autach które mają po ponad 500KM do dlaczego ma nie dać rady w klekocie gdzie docelowo ma by trochę ponad 200KM? Może na dach miał go wrzucić?
Co do spawów masz racje ,że na zdjęciu wyglądają bardzo słabo,ale jest to zdjecie jeszcze przed odebraniem auta.Na zywo patrząc lepiej to wygląda,spawy sa wygładzone aczkolwiek fakt,mozna to było zrobić lepiej.Czy MR MOTORS to fachowcy? W moim mniemaniu tak.
Moc 250KM nigdy w tym aucie nie zawita.Max na co licze to 23x(a raczej 22x) i wtedy powiem pas,biorąc się bardziej za styling.
Temp. w dolocie nie mogę zmierzyc poniewaz przepływonmierz nie funkcjonuje umnie,ale myslę że nawet przy temp powyżej 30 st.max co będzie w dolocie to + 20-30 powyżej temp otoczenia ,a ito przy pałowaniu.
2 słowa o korbach: z niepotwierdzonych info wynika,że dół silnika jest bardzo mocny,tak samo jak głowica przyjmująca duzo powietrza,ale tak naprawdę to jeszcze nikt w tych kwestiach nie może się wypowiedzieć wystarczająco miarodajnie.
Ja latem miałem porównanie seria i FMCI , wydech 2,5 cala po całości z kwasa.
Efekt był taki że auto z dołu muciło o wiele lepiej, aż zaskoczony byłem taką poprawą i zmniejszeniem się laga. Nie puchło latem przy ostrym deptaniu cały czas było tak samo, potwierdziła to hamownia nawet. Z ciekawości zrobiłem pomiar na hamowni i faktycznie kreski się tylko poprawiły stąd efekt jagby auto miało z 20 koni na plusie
Mianowicie
Seryjnie auto miało przyrosty rzędu
Seria
1200-124,3
1400-139,9
1600-156,9
1800-186,3
2000-246,1
2200-320
Max mocach na rolkach 139,5 i 334,6
Po modach ( IC, wydech, sprzęgło )
1200-139,7
1400-170,8
1600-206,4
1800-256,5
2000-315,4
2200-336,2
Wynik ogólny 142,4 i 337,5
Moc jest trochę wyżej ciągnięta niż w serii i bardziej liniowo. Czuć poprawę bardzo na plus
Szkoda bo po wywaleniu
IC 420 zł
Orurowanie 1500 zł
Wydech 2400 zł
Sprzęgło 899+ 396zł Montaż
Spodziewałem się lepszych rezultatów, ale wiem że auto jest przygotowane na dobre mody.
Matematyki również.Jesli nawet upał będzie w stanie zabrać 500-konnemu autu 20km ( bardzo wątpię) z wydajnym coolerem to jest to nieco ponad 4% mocy .Analogicznie jesli upał zabierze nieco ponad 4% mocy 230-konemu auto to róznica 14 KM nie będzie aż tak mocno odczuwalna.Oczywiście przyjąć nalezy ,że upał tyle mocy nam zabierze,przy coolerze takim jak umnie,bo to że zabierze to nie podlega kwestii,ale ja bym raczej był bliższy 1-2% nie więcej ,a i to przy mocniejszym upalaniu.
Najlepiej oceni to dupohamownia podczas 1/4 mili.
Kolin- jestem pełen podziwu dla twojej cierpliwości jazdy na soft serii :).Ja bym, nie wytrzymał jak bym nie zrobił programu z tymi modami hehe.
Jak poprowadziłeś rury od IC? znaczy się którędy :)
dużo głośniej z przelotowym wydechem?
Ja chciałem wstawić zamiast zwykłych tłumików 2 przelotowy i ostatni fabryczny + kat ze zwiększonym przepływem.
Ja mam na dwóch tłumikach wydech i jest przyjemny bas, zwłaszcza przy mocnym deptaniu i turbo pięknie słychać jak wstaję. Wydech mam produkcji El- teca po całości z kwasa.