-
moja alfa śmiga fajnie mam ja drugi rok ma ok 200 000 tys km ja przejechalem ok 35 tys km. generalnie poza moimi widzi misie padl czujnik na wale korbowym, jeździ ok pali bez problemu. Wymieniam wszystko na czas coś budzi moje obawy to wymieniam ! olej shell hellix 10w40 od wymiany do wymiany 10 000 km nie dolewam!
jestem z Niebocka okolice brzozów - sanok.
A dlaczego chce sprzedac a no bo chce kupic alfe 156 2.5 v6 :D mialem wcześniej dedre integrale 2.0 turbo i jednak po przesiadce do 105 KM JTD dla mnie diesel w moim wieku nie pasuje !
-
Jak kupować Alfę to najlepiej od Alfaholika :P
Jakbyś mógł to zrób nowe fotki bo te były robione dosyć dawno temu :P, Zrób 4 fotki zewnątrz tzn przód, bok jeden drugi oraz tył samochodu i we wnętrzu ze 2 zdjęcia, cała deska rozdzielcza i tylnie siedzenia, byłbym wdzięczny ;)
Ps naprawiłeś ten czujnik na wale korbowym? Kiedy był ostatnio robiony przegląd?
I jakie przy okazji Twoje auto ma wyposażenie??
np.
- klimatyzacja
- radio cd
- centralny zamek z pilota
- ABS
- elektryczne szyby
- elektryczne lusterka
- immobiliser
- elektryczna regulacja świateł
- welurowa tapicerka
- wspomaganie kierownicy
??
-
ja bym się na Twoim miejscu rozejrzał za 2.4 jtd z silnikiem po FL i 6-biegową skrzynią, czyli od 2001 roku. Pali niewiele więcej od 1.9, tak samo bezawaryjny, ale jak się zczipuje to dopiero jest moc, wszystko co napotkasz po drodze wymięka :-)
A poza tym 2.4jtd są zwykle lepiej wyposażone.
-
byłem dzis widzialem ta w debicy nie wzial bym jej
jak by to powiedziec za bardzo "umęczona"
-
zdjecia poszly przepraszam za jakosc bo z telefonu :D
tak czujnik wymieniony 2x wahacz gorny trw, rozrzad, oleje, filtry wszystko nabiezaco
-
tomrk@r dzięki za info ;)
viruskill a są na niej jakiegoś rodzaju korozje, zardzewiałe części? Mimo, że ja chce kupić samochód to mój ojciec strasznie się "wpidala" i ma fioła na punkcie jakichkolwiek wgnieceń, zarysowań, a tym bardziej korozji.
Samochód nie garażujesz raczej?
Virus samochód fajny, tylko trzeba by go wyszorować w myjni żeby błyszczał:P
Jak to jest z Alfami, każda 156 ma centralny zamek i elektryczne szyby?
-
Auto mozna sobie obejrzeć. korozji nie widzialem nigdzie wgniecien tym bardziej nie ma ani zarysowań.
-
Oki odp mi tylko jeszcze czy masz tam elektryczne szyby i centralny zamek w kluczu.
I tak poważnie jak Alfoholik do Alfoholika, nie ukrywasz przede mną żadnych ukrytych wad itp Jako, że jeździłeś już tym samochodem, znasz jego możliwości i go szczerze polecasz, lać i tylko jechać?
-
szczerze to polecam jesli nie wymagasz mocy od niego jeszcze ani razu mnie nie zawiodl nawet w najwieksze mrozy palil bez problemu !! Ale samochod do poogladania i mozna pojechac nim na stacje diagnostyczna nie ma problemu z tym ! Ja tylko leje ropke i jezdze nic wiecej
elektryczne szyby przod
centralny pilot
do tego alusy 15 cali zendera z oponami po jednym sezonie
halogeny mam zamiar zalozyc w tym tygodniu bo przyszedl mi przekaznik bistabilny :D
klima nabita w tamtym sezonie przed wyjazdem na chorwacje.
i samochod przebyl 3700 km w temp + 45 stopni bez problemu z 4 osobami bagarzem i deska windsurfingowa na dachu .
Pozdrawiam
pozostałe rzeczy do obejrzenai albo mozesz zadzwonic i opowiem Ci wiecej o samochodzie
-
Spoko, resztę rzeczy na pw załatwimy jeśli chodzi o numer itp :)
viruskill wyślij mi swój numer kontaktowy na pw ;)