Przeciaż lesio146 napisał w czym rzecz wszystko inne to bzdura, strach co innego napisać :D
Printable View
:D czyli jak bo ja tępy jestem???? Zużycie paliwka jest sympatyczne 11-13 w mieście raczej wskazuje że elektronika jest ok, a strzał w kolektor to nie był jakiś tam bączek tylko dobry pierwszorzędny bąk po 3kg czereśni. Dobrze że są gumy na baranach bo aż kolektor zsunęło i oczywiście dym z pod machy.
Nie bójcie się wszystkie ciosy przyjmę twardo na klatę, a tak poważnie to co z tym robić konkretnie????
Michu spalanie masz 11-13l w mieście?Ty ją chyba pchasz:D Fakt faktem jeżdżę tylko z pracy do domu i na odwrót i silnik jest niedogrzany ale spalanie mam 20l/100 km:)
A jaką masz temperaturę silnika przy takim spalaniu?
Jeżdżąc po mieście 90-95st
No i to by wiele tłumaczyło dlaczego tak jest.Ja mam 5 km do pracy więc temp przy -2*C jak dojadę do roboty to silnik ledwo osiąga 50*C a jak na zewnątrz jest z -10*C to nawet nie ma 50*C więc chyba nie ma się co dziwić że tyle mi wpierdziela.
Jak bozie kocham mam ten samochód 2,5 roku tak to wygląda mówie o spalaniu w mieście z tym że ja w nocy zawsze w trasy śmigam a jak wsiadam z rana do alfuni to ruch nie jest wielki, wieczorem raczej też. Temperature nie zawsze łapie 90*. Jak termostat padł to też wciągał wiecej. Śmigam do roboty będzie dziś ciekawie sądzac po opadach. A co z tym strzelaniem??