Przy rozgrzanym silniku ciśnienie oleju powinno wynosić co najmniej 1 i na to szczególnie zwrócić uwagę i czy do oleju nie jest wlany jakiś zagęszczacz żeby podnieść ciśnienie i wyciszyć klepanie panewek
Printable View
Przy rozgrzanym silniku ciśnienie oleju powinno wynosić co najmniej 1 i na to szczególnie zwrócić uwagę i czy do oleju nie jest wlany jakiś zagęszczacz żeby podnieść ciśnienie i wyciszyć klepanie panewek
no tego jesli nikt nie powie sie raczej nie sprawdzi :)Cytat:
Napisał 75andrew155
a moze są jakies organoleptyczne sposoby na olej :> ??
Wlaśnie się dowiedziałem, że 164, którą mam kupić przyjechała na lawecie z północnych Włoch (jest od miesiąca w PL). Jest zarejestrowana juz w polsce ale w dowodzie nie ma wbitej instalacji gazowej .. :| Nie ma również papierów na tą instalacje :/
Jak zrobić bez papierów tak, żeby wbić do dowodu instalacje gazową?
Pogadaj z warsztatem który zakłada instalacje gazowe to może za opłatą papier wystawią.Wiem iż to nie będzie łatwe ale popytać można.
śmigaj bez wbijania. Nikt tego nie sprawdza... :mrgreen:
z tego co sie orientuje jest to koszt ok. 250zł,
Sprawdza, sprawdza. Któregoś razu przy zwykłej, rutynowej kontroli patrol drogówki jak zauważył że mam gaz w moim wcześniejszym samochodzie to od razu sprawdzili w dowodzie i przegląd, który na gaz jest inny. Nawet powiedzieli, że już dziś komuś bez wbitego dowód zatrzymali. Musisz zmianę zgłosić przy przerejestrowaniu i pewnie czeka cię dodatkowy przegląd.Cytat:
Napisał edge66
Mnie tam jeszcze nikt tego nie sprawdzał, ale warto mieć, można trafić na różnych policjantów, jeden przymknie oko drugi zaś doczepi się do najmniejszego szczegółu.
zmianę należy zgłosić w wydziale komunikacji, potrzebne jest świadectwo montażu i jakaś niewielka opłata (znaczek skarbowy). Co do przeglądu nie musisz już go przechodzić po przerobieniu auta na gaz.Kiedyś tak było , obecnie już nie.
164 TS
-w miarę dynamiczny ale dużo pali(masa i za trochę za słaby silnik szczególnie przy wyższych prędkościach,do 100 rzeźnik)
-gaz-daj spokój w tym modelu to się nie uda silnik zdechnie
-jest dynamiczny ale to bomba z opuznionym zapłonem(rozrząd nie wymieniany od niowości,wariator klepie)
-cena rozrządu 2200tys(to nie zart, nie ma zamienników,sam wariat ok 1200zł)
-osobiście gdybym miał wybierać teraz TO V6 24V
Tak ten model wymaga silnika V6
Bardzo dobrze to ujales :twisted:Cytat:
Napisał 75andrew155