No i dobrze ,że tylko tak się skończyło ale przyznaj w portach już miałeś pełno :)) ??
Printable View
No i dobrze ,że tylko tak się skończyło ale przyznaj w portach już miałeś pełno :)) ??
No to super - bardzo dobra wiadomość :)
Nie jesteś ani pierwszym, ani ostatnim którego coś takiego spotkało. Ja prawie zawsze po kilka razy sprawdzam za co chwytam przy tankowaniu, ale tu wystarczy chwila nieuwagi, chwila zagapienia, zwłaszcza u tych co właśnie zmienili auto z diesla na benzynę, lub jeżdżą na zmianę dieslem i benzyną...
W moim przypadku to była kwestia nowego samochodu z - pierwszym w życiu - silnikiem diesla. Drugie tankowanie w ogóle, a pierwsze na zasadzie - "szybko zatankuje i zaraz będę". Jak widać łatwo ulec przyzwyczajeniu i pośpiechowi.
PS. Czy miałem "pełno w gaciach"? I TO JAK! :)
---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:40 ----------
I nie wyobrażacie sobie, jak bardzo stresowałem się tankując dzisiaj samochód po wizycie w serwisie. Drżały mi ręce i co 5 sekund upewniałem się, co leję do baku. ;p Parodia, ale tak trzeba.
Całe szczęście że tak wyszło :)
Ufff - dobrze że w drugą stronę jest to trudniejsze :) Jako posiadacz DIESLA od ładnych kilku lat nie chciałbym zalać ropą MultiAira :)
Dziwne, że wciąż nie wymyślono patentu uniemożliwiającego zalanie diesla benzyną. Hmmm...byłby to kolejny - zapewne - prosty i genialny wynalazek.
Wymyślono :) Nie wiem tylko, czy jest to już stosowane w jakiś autach, czy dopiero będzie to wchodzić. I z tego co czytałem, to tak jak napisałeś, jest to prosty patent.
---------- Post added at 21:56 ---------- Previous post was at 21:50 ----------
Zdaje się, że to o tym gdzieś czytałem - chyba warto tym się zainteresować :)
http://www.rightfuel.eu/
Wszystko fajnie, ale nie mogę sobie wyobrazić jak to działa. Skoro wchodzi piostolet z ropą, to dlaczego, mimo wszystko, nie wejdzie pistolet z benzyną? hmmm...
EDIT: doczytałem, że chodzi o otwieranie jakiejś klapki w środku przez pistolet z ropą, której nie otworzy pistolet z benzyną - wciąż podejrzane. ;p