nie no jasne oto mi chodziło :) Przecież nie będe plastiku maczał- lepiej wypić :) Dzięki za podpowiedż. Trzeba będzie spróbować
Printable View
U mnie obroty falowały przez uszkodzoną (rozerwaną) siatkę elastyczną wydechu,po wymianie siatki 100% poprawa.
gdzie ta siatka sie znajduje ?
Przed sondą i przed katalizatorem.Była przetarta powodowało to też większe spalanie.
ja mam nową szxczelnie wspawaną i też faluje ale tylko na lpg (delikatnie)
Więc,falowanie występuje z różnych przyczyn,pomaga też przemycie przepustnicy(bez wyjmowania jej).Jest specjalny spray do gażników i przepustnic ,18 zł duża puszka (nazwy nie pamiętam).
Mi także faluje, najciekawsze że na postoju trzyma jak mur beton obroty na 880, a jak się toczy lub jedzie na luzie to falują. Jak zaczynam hamować i w końcu wcisnę sprzęgło aby zdjąć bieg to obroty potrafią spaść do krytycznego poziomu aż się silnik zdławi, i za chwilę podnoszą się do 1500 i opadają. Wszystkie odbiorniki są wyłączone. Dolot jest szczelny, bynajmniej wąż gumowy, sonda, przepływka, kolektor, świece są nowe i były sprawdzane w ASO i są sprawne. Czy masa może mieć coś do tego?
a ja sie wkur.... i po 2 latach walki kupilem kabelek i program ktory z nim dostalem FiatECUScan pomógl. tylko ze reset musial byc prawidlowo przeprowadzony. Nameczylem sie z tym ;) przejechalem blisko 2tys km i nadal jest ok
Ja wiem jak się robi w AD reset i adaptacje, a trudno się robi na FiatECUScan? i co znaczy u Ciebie prawidłowo przeprowadzony reset?
trudno się nie robi. poprostu majac ten program sam bys zobaczył. Jest taka zakładka w tym prg