Salatin ja też kocham swoje 155 i wolę je od 156 . Ale 156 jest dużo lepiej wykonanym autem. Ostatnio jezdziłem 159 i twierdzę że jakość wykonania 159 to już pierwsza liga. Dla mnie 155 to najfajniejsza Alfa i ma u mnie dożywocie.
Printable View
Salatin ja też kocham swoje 155 i wolę je od 156 . Ale 156 jest dużo lepiej wykonanym autem. Ostatnio jezdziłem 159 i twierdzę że jakość wykonania 159 to już pierwsza liga. Dla mnie 155 to najfajniejsza Alfa i ma u mnie dożywocie.
wiadomo z tym sie zgodze ze 156 jest lepiej wykonanym autem
ciekawy temat bo też sie na d tym zastanawiałem i zastanawiam czy wymienić kiedyś moją 155 na "nowszy model" - co mnie wkurza w 156 to Twin sparki 16v wiec brał bym albo V6 albo diesla ,ale też się boje tego co wszyscy mówią -Cuore Sportivo w 156 nie daj się już tak we znaki jak w 155. :/ jak na razie z użytkowania mojej 155 wydaje mi się że jest dośc sztywna co niektórzy jej zarzucali no i ośmio-zaworówka świetnie chodzi :)
dla mnie 155 także zawsze bedzie najulubieńszym modelem AR, a jedyną wyraźną wadą tego modelu jest własnie mała sztywność budy, nie wiem co oni sobie myśleli produkując cos takiego.... chyba stara jetta z tamtych lat pod tym wzgledem jest lepsza :(
Dla mnie też 155 to śliczne auto z klimatem. Mam teraz 155 czarną i czerwoną tak jak chciałem . Jezdziłem wieloma Alfami ale w 155 czuję się najlepiej.
a mnie się kurcze, 155 jakos nie tyle nie podoba... ile, nie przekonuje mnie jakoś. Staram się, naprawdę, cos w tym aucie zobaczyć ciekawego ale nie...
Ja pozwole sobie zacytować wypowiedz Vaselinho z tematu dot. zlotu w piotrkowie:
"jechaliśmy do Piotrkowa z Łodzi i weszliśmy w miedzyczasie do salonu obejrzeć Giuliettę, generalnie bardzo ładna, plastiki niezłe, wszystko fajnie. Miałem okazję jeździć (jako pasażer) Brerą, GT, 156 GTA itd... i mimo wszystko jak wyszliśmy z salonu z epionem i wsiedliśmy do 155 to wiedzieliśmy, że to jednak jest to!"
A ja mogę to tylko potwierdzić :D
Mi się przedliftowa 156 podoba. Wiadomo że 155 do pięt nie dorasta (to tylko moje zdanie) ale z racji dostępności części i przeznaczenia 155 bardziej na 2-gie auto myślałem o kupnie 156 z zajechanym TSem i wsadzeniem tam dłubniętego 8V:D No i wydaje mi się że prędzej czy później trzeba będzie tak zrobić:) Ewentualnie 147 bo też mi się podoba a gabarytowo była by lepsza.