wywaliłes kata ?:P
Printable View
narazie to ma wyprutego widzialem;)
dobra ciągniemy dalej ten temat..... Ostatnio głośno autko zaczęło chodzić...mówię wjadę do znajomego warsztatu na kanał... więc tak
Kolektor>>>> elastyczna złączka>>>>>> Pseudo strumienica>>>>> kilka pospawanych rurek>>>>> puszka trójkątna(chyba jedyny ori w mojej 155)>>>>>>na końcu wydech jakiś MUGEN podobno przelot znaczy się (mały okrągły nie wiem skąd się wziął) zakończony płaską końcówką Ulter..
Nie oglądałem 155 po kupnie na kanale... teraz mam, ostatni tłumik a w zasadzie to co z niego zostało bo to z niego hałas jest taki..nie ma czego spawać.
Pierwsza rysa na 155 2.0 16v zlepek a nie wydech potem siędziwie że alfa powyżej 5 tkm nie chce ciągnąć :( jak mi się uda to zrobię fotki wydechu tego co jest.
Do tego filtr stożkowy... i wiocha pełną gebą... wszystko myslę do wywaleni...muszę dorwać ori. wydech(jak by ktoś miał;) i czy obudowa f.powietrza jest taka sama jak w 8v???
Mam 2 środkowe, dobre.
A co się w końcu stało z Twoją poprzednią 2.0 8V?? Nie ukrywam że kolektor wydechowy wyszarpał bym z niej zębami...
tą od sikora... Delikatnie mówiąc zmarła...została dostawcą części...nie było co spawać... parenaście lat jazdy na lpg i niedbanie niestety odbiło się na niej...teraz to z największą chęcia bym wstawił sobie do pokoju silnik 8v i remontował ;) ot tak na wypadek.... rurowy obiecałem już komus...jutro sie upewnię czy bierze jak nie to wiesz ;)
Jak nie chce to biorę od razu w rozliczeniu tłumiki.
więc tak miałem trochę czasu i rozejrzałem się co by tu po szkodzić w wydechu...
1: Szukać kata uniwersalnego oraz pozostałych seryjnie montowanych tłumików. Czyli kat + 1tłumik + trójkątny tłumik + ostatni.
wszystkie 16v miały tą samą srednice czyli 55mm.
pytanie moje: dlaczego do wszystkich pojemności 16v dawali tą samą średnice.......... Oszczędności?????
2: Robić samemu. Czyli zamiast kata przelotowy jakiś(przeglądy) +trójkątny tłumik + Proex na końcu....
tyle że będzie trochę głośniej, może sobie ładnie gadać ale za autem a nie w aucie tak jak mam teraz.
Do jazdy na co dzień jeśli nie seryjny to coś dobrego bo Ci łeb pęknie tak jak u mnie, albo krew nagła zaleje.
A co z kolektorem?
Najpierw kolego to muszę mieć ją pod domem. A żeby to zrobić to trza lawete wynająć z GD. Żeby przywieźć ten wór części do 155. Środek tam miałem w super stanie, szyby tył elektryka, nowe lampy przód...wiele gratów tylko skorupa tragedia. myślę żeto auto brało udział w jakiejś powodzi :P
No to mów ile za całą tak jak stoi i przypomnij co w niej padło że nie jeździ.