wybór opon to masakra :-)
ja mam jeszcze czas do jutra, żeby zmienić decyzję ;-)
zamiast Falken FK 452 biorę pod uwagę :
Bridgestone Potenza RE050A
Toyo Proxes T1-R
Vredestein Sportrac3
Printable View
Znalazłem w bardzo dobrej cenie Vredestein Sportrac 3:
http://www.sklepopon.pl/opona/vredes...c_3_10335.html
Biorąc pod uwagę jej czołową lokatę w teście ADAC 2011, chyba na nią padnie wybór, a jeszcze z miesiąc temu ciężko było ją znaleźć poniżej 330zł.
bynajmniej nie reklamuje tego sklepu, ale ceny mają mocno niskie ... niestety obsługa troszkę wkurzająca. pytasz o datę produkcji i ... no właśnie. brak informacji. a to dość znaczące przy oponkach. choć nie tak bardzo jak ich przechowywanie. w każdym razie ceny mają na prawdę niskie !
ja jednak zaryzykuję i zostanę testerem Falkenów :) na zagranicznych forach ludziska chwalą je jeżdżąc np. Hondą S2000. więc może tragedii nie będzie ;)
zresztą i tak będę mieć mix :) Tył Dunlop , Przód Falken. Najwyżej się zamieni ;)
dzisiaj wpadły mi jeszcze w oko Pirelli P Zero Nero ... AAA !!! !!! !!!
Zdecydowanie odradzam. Mam to u siebie (tylko że 17) i po jednym sezonie strasznie szumią a na jednej zrobił się mały bąbel. Fajnie wyglądają, ale nic poza tym. Następne moje opony letnie to z pewnością będą Barumy. Doskonała jakość za rozsądną cenę- sprawdzone w moim poprzednim aucie.
Czytałem testy, opinie, również te na zagranicznych forach i zdecydowałem się na Yokohamy S.drive AS01 u nas jest to jeszcze opona mało popularna.
Sęk w tym, że każdy będzie chwalił to co ma. Sam musisz poczytać i podjąć decyzje na własną odpowiedzialność.
Komuś na jakiejś tam gumie będzie jeździło się fantastycznie, a inny nie zostawi na niej suchej nitki.
Sama stałam przed takim dylematem, decyzje podjełam i zakupilam nowe oponki- najwyżej będę mieć pretensje do siebie, a jesli się nie sprawdzą to nastepnym razem ich nie kupie i już.
Od tyd. równiez jeżdze na oponkach Yokohama z tym, że Advan Sport V103. Na dn. dzisiejszy decyzji nie żałuje.
pozdrawiam
A jeździsz już na tej oponie, czy dopiero zaczniesz w tym sezonie? Jakie wrażenia? Też się zawsze nad nią zastanawiałem, ale rzeczywiście mało popularna, opinii mało choć wszystkie bardzo pochlebne, w testach pojawia się bardzo rzadko, niemniej nigdy złego słowa o niej nie słyszałem.
Też planuje kupić na ten sezon nowe letniawki, moje oko zawiesiło sie ostatnio nad Dunlopami SP Sport MAXX, możecie coś o tych oponach powiedzieć? czy w tej cenie lepiej wybrać coś innego?