Dobra cena :)
Printable View
no to fajnie ;]
I sprawa z moimi drganiami się wyjaśniła... Niestety koło dwumasowe również musiałem wymienić. No, ale jako to mówią: nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D
Alfa co prawda stoi jeszcze u mechanika, ale jutro po południu lub w czwartek rano odbiór :) Dodatkowo robię jeszcze wahacz dolny. Dla zainteresowanych podam cenę naprawy jaką usłyszę :D
I jak wyszło z ceną?
Może dla niektórych trochę za późno piszę ale ostatnio także robiłem koło dwumasowe a przy okazji sprzęgło. Kolo nie kosztuje 1200 zł jak poprzednik pisał tylko 700 plus koszty przesyłki ja poprostu wysłałem swoje kolo do gostka zregenerował je za 700 stówek i auto hula . Objawy padniętego koła były takie że jak wciskałem sprzęgło to było słychać od skrzyni zgrzyty po rozebraniu okazało się że koło się skończyło.
a miales drgania auta czy tylko te zgrzyty?
nie nie nie było drgań w połowie wciskania pedału sprzęgła zgrzytało jak wcisnąłem do końca to przestawało. jak coś się dzieje z kołem to lepiej to odrazu robić. Dodam jeszcze że u tego gostka koło do regeneracji nie może być pęknięte natomiast w serwisie oddając może być u nich nazywa się to część odnowiona kumpel mi mówił że na 90 % poprostu dają nową część i tak jak ja mam rok gwarancji !
Mnie cała przyjemność kosztowała 2300 PLN. Koło dwumasowe, sprzęgło (Valeo), uszczelniacz na skrzyni, guma na przegubie oraz górny wahacz :)
Myśle, że nie jest to kuriozalna kwota. Wiadomo - mogło być taniej. Auto teraz śmiga, że aż szkoda wysiadać :P Ale czasami trzeba coś zjeść i się przespać :D:D Teraz została mi tylko do wymiany poduszka silnika przy skrzyni, ponieważ przez moje niedbalstwo ze zwlekaniem naprawy podczas szarpania skrzynią poduszka przenosiła za duże obciążenia. Stuka przy odpaleniu (dźwięk metaliczny) i czasami podczas jazdy na drugim biegu :)
Ja mam niestety silnik 20V ciężko dostać sprzęgło koszty to 900 zł sprzęgło(z wysprzęglikiem) z przesyłką kolo dwu masowe regeneracja 700 plus wysyłka 100 zł robota 350 rachunek prosty 2050 zł.