-
kod radia
Witam, u mnie sprawa wygląda tak:
Włączam radio, pojawia się: 6 - - - ; nie reaguje na żadne przyciski po za włącz/wyłącz.
po około 30 sek. pojawia się na ok 2 sek.: C O D E, po czym napis zamienia się w: - - - -.
Mam kod do radia i próbowałem go wpisać w wszelki możliwy sposób. Co robić??
-
[/COLOR]
Ok, u mnie temat rozwiazany!!! po pelnej rownej godzinie radio wyrzucilo napis code... podlaczylem go pod kompa i dalem napiecie w kosci A na pin 3,4,7 a 8 - masa, powodzenia![/QUOTE]
spróbuj tego sposobu, co prawda trochę inne objawy, ale może u Ciebie też zadziała...
-
radio ar
Podłączyłem tak jak mówiłeś 3,4,7 +; 8-. Czekałem pełne 24 godziny... niestety bez zmian. Co jakiś czas tylko pojawiał się oprócz czterech kresek ( - - - - ) napis AF po lewej stronie.
---------- Post added at 09:31 ---------- Previous post was at 09:28 ----------
tzn. podłączyłem pod sam akumulator. Ps. jak je podłączyć pod kompa ?? ;) - pewnie tylko w serwisie co??
-
no to cos jest nie tak, ja podlaczalem pod kompa bo to bylo moje jedyne zrodlo 12v oprocz akumulatora w aucie... :) a nie wylaczalo Ci sie radio czasem?
-
Przez pełne 24 h było podłączone i z tego co je oglądałem było uruchomione cały czas (ciężko czuwać pełne 24 h przy radiu:). Pozostaje tylko twardy reset - wyrzucić i kupić nowe.
-
mozesz napisac czego nastepstwem bylo wywalenie 4 kresek?
-
Niestety tego nie wiem, mam ten problem od zakupu.
-
ok teraz troche temat z "innej beczki" bo niechcialem tworzyc nowego... Fiat punto 2 .... :D fabryczne radio i zmieniarka blaupunkta... orientuje sie ktos jak wpisac kod? bo powiedzmy jest 9 w kodzie a cyfry sa tylko do 6 na przyciskach... i kazdy przycisk jest przypisany pod jedna kolejke czyli naciskaja 1 kilku krotnie dostaniemy 4 jedynki pod rzad... ;/ mial ktos do czynienia z tym?
ps. takie radio --> http://amauto.pl/czesci/foto/radio_bravo.jpg