hehe mam pozdobnieCytat:
Napisał Marek
Printable View
hehe mam pozdobnieCytat:
Napisał Marek
jak to kiedys napisał na forum jeden gosciu z nad morza (tuti):) gdy jade alfą po zakretach wyłanczam radio aby nie zakłucała brzmienia silnika tyle tylko ze niestety niema boxerka :gitara:
Jeszcze przypomniala mi sie jedna sytuacja, kiedy jezdzilem po parkingu podziemnym w centrum handlowym, zly okropnie ze nie ma miejsca i belle dusilem , a wiadomo zamkniety parking jak tunel i akustyka jeszcze lepsza, to jak dodalem gazu a szla dziewczyna z chlopakiem i miala torby z zakupami to je upuscila i schowala sie za chlopaka, tak jak by ktos do niej strzelal :D ja zaluje ze nie mam v6 to jest dopiero piekny dzwiek !!
Oj Marek powiem Ci,ze miałem Fiata Marea 2.0 20V i musze powiedzieć już całkiem bez sentymentów i z całym szacunkiem dla Twin Sparka,że pięciocylindrowe serce brzmi znacznie lepiej... Jeździłem też V6 Alfy i poza oczywiście mocą to wrażenia wiekszego niż R5 na mnie nie zrobiło. Mowa oczywiście o seryjnych wydechach. Ultery i takie tam dyskfalifikuje. W brytyjskim magazynie "Car" ten silnik został uznany za najpiękniej brzmiący z samochodów za przeciętną gotówkę. Razem z Boxerem Subaru i Alfy , R5 Audi Quattro... . Wiem,ze pewnie wszczynam niewyczerpalną dyskusje i "stawiam sie" na Alfistów,ale kto choć raz przejechał sie Fiatem Marea HLX, Fiatem Bravo HGT lub Fiatem Coupe to wie o co mi chodzi...Cytat:
Napisał Marek
Pozdrawiam Tiga.
ja jechałem Punto HGT popieram kolegę brzmi rewelacyjnie
ostatnio stoje i gadam z kumplem przy alfuni i on mi opowiada ze chyba kupi golfa III vr6 2,5l... ja na to ze spoko :wink: on zaczyna sie podniecac ze taki silnik i jak on chodzi ze niesamowicie i wogole :mrgreen: mowie no to kupuj :mrgreen: w tym momencie przyjezdza koles tym golfem do sprzedazy, zatrzymuje sie przy nas i gazuje...
panowie i panie spodziewalem sie czegos o wiele lepszego po pojemnosci 2,9
nie mowie tego dlatego ze mam alfe ale moj skromny silniczek 1.4 o wiele lepiej brzmi niz twor helmutow :mrgreen:
Jesli chodzi o Punto II HGT to tam jest akurat inny silnik niż w np. Bravo HGT. Silnik podobny konstrukcyjnie, tylke ,ze o jeden cylinder mniej i już tego efektu nie ma. Jesli Punto I to GT ma silnik chyba 1.4 ,ale napewno Turbo. BAJECZKA :wink: Jednak miałem okazje jeździć Bravo 1.8 GT (Punto HGT sie kłania) i powiem,ze naprawde ładnie pracuje . Podobnie do TSa,wie jest rewelacja :!:Cytat:
Napisał Kosiar
Pozdrawiam Tiga
w listopadzie bylem u mechanika zmienic opony na zimowe..
- mechanik: jaki tu jest silnik?
- ja: 2 litry twin spark
- mechanik: brzmi jak dwuipółlitrówka!
;)
Cytat:
Napisał Kosiar
dokladnie tak :PCytat:
Napisał Tiga
Niemam Alfy, ale slyszalem wielokrotnie bokserka w wykonaniu Alfy-za kazdym razem kiedy przejezdza-tylko czekam, az wcisnie gaz i da posluchac tego pieknego dzwieku :P 8)
Alfe 2.5 V6 tez slyszalem na zywo-piekny dzwiek rowniez jednak co bokser to bokser.
TSa tez mialem przyjemnosc posluchac i tez mi sie spodobal ten dzwiek :P
I jeszcze porownanie-slyszeliscie moze vectre b 1.8 16v?? :shock: masakra-na wolnych jak diesel, a kiedy juz jakims cudem uda sie ten "cud techniki" dokrecic po dluzszej chwili pod 6tys to burczy, hurczy jakby sie mial rozpasc zaraz :shock: :lol:
Jeszcze co mi sie podoba to dzwiek mojej tempry 1.6 na gazniku powyzej 3500tys 8) Nie zebym chwalil, bo moje ale podoba mi sie :P a w porownaniu do tej vectry 1.8 (ecotec) to muzyka dla uszu :lol: :lol:
Bo to włoska maszyna, nawet uno 1.0 fire dobrze brzmi, według mnie. :DCytat:
Jeszcze co mi sie podoba to dzwiek mojej tempry 1.6 na gazniku powyzej 3500tys 8) Nie zebym chwalil, bo moje ale podoba mi sie :P a w porownaniu do tej vectry 1.8 (ecotec) to muzyka dla uszu :lol: :lol:
Pozdrawiam